Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Vanhan Räikän Kirsi Kunnaksen kammarissa kirjoitettiin ensimmäinen teos

Vanhan Räikän yläkerrassa sijaitsevassa Kirsi Kunnaksen kammarissa on valmistunut ensimmäinen siellä alusta loppuun kirjoitettu teos. Kammari on kaupungin Aino Mattila -säätiölle vuokraama tila, jossa säätiö ylläpitää kirjailijatyöhuoneetta.

Kesällä 2021 julkistettu teos on Juha Drufvan Paimenpojasta filosofian professoriksi – J. E. Salomaan matkassa filosofian valtakunnassa (Atrain & Nord 2021).

Aino Mattila -säätiö on tarjonnut Vanhassa Räikässä sijaitsevaa Kirsi Kunnaksen kammaria syksystä 2019 lähtien hakemuksesta työhuoneeksi kirjailijoiden ja toimittajien maksuttomaan käyttöön.

Aiemmin siellä on viimeistelty teoksia tai kirjoitettu niistä osia. Drufva on kirjailijoista ensimmäinen, joka työskenteli Kirsi Kunnaksen kammarissa teoksensa aloittamisesta sen valmistumiseen saakka.

Toimittaja-tietokirjailija Juha Drufvan kirja käsittelee suomenkielisen filosofian uranuurtaja J. E. Salomaata (1891–1960). Salomaa oli ensimmäisiä suomalaisia filosofeja, joka esitteli suurelle yleisölle eri maiden filosofien ajattelua.

Varhaisena filosofian popularisoijana hän loi filosofista suomenkielistä sanastoa, oli avoimen yliopisto-opetuksen, kansansivistystyön, sekä kansalaisopistojen innokas kehittäjä ja näkyvä puolestapuhuja.

Paimenpojasta filosofian professoriksi – J.E. Salomaan matkassa filosofian valtakunnassa -teoksessaan Juha Drufva tarkastelee muun muassa Salomaan suhdetta oman aikansa filosofisiin suuntauksiin, aatteisiin ja ideologioihin, ja ovatko Salomaan filosofiset näkemykset ja kasvatusopilliset ihanteet sovellettavissa nykypäivään digitalisaation aikana.