Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Vesa Laitinen esittelee suosittua Perilliset-juttusarjaansa – yhtymäkohtia Ylöjärven historiaan

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla, miten suositun juttusarjan osat ovat syntyneet ja kuulla tarinoita kiehtovasta historiasta! Aamulehden uutispäällikkö Vesa Laitinen esittelee paljon huomiota herättänyttä Perilliset-juttusarjaansa pirkanmaalaisista teollisuussuvuista. 23. osaan edennyt juttusarja on ilmestynyt Aamulehden sunnuntaisivuilla syksystä 2018 lähtien ja sillä on yhtymäkohtia myös Ylöjärven historiaan. Tilaisuus alkaa Vanhalla Räikällä klo 18 keskiviikkona 3. huhtikuuta.

Historia on täynnä uskomattomia tarinoita, mutta suurelle yleisölle teollisuussukujen tarinat ovat usein tuntemattomia. Juttujen kirjoittaminen on vaatinut paljon taustatyötä ja välillä eteneminen on ollut hidasta. Laitinen kuitenkin halusi kertoa nämä mielenkiintoiset tarinat toistamatta jo moneen kertaan kerrottuja. Tutkimuksellaan hän samalla kunnioittaa niitä, jotka hyvin alkeellisista lähtökohdista rakensivat merkittäviä suomalaisen teollisuuden peruskiviä.

Sarjan nimi ”Perilliset” viittaa siihen, miten teollisuussukujen henkinen ja aineellinen perintö näkyvät nykypäivän Suomessa. Pelkkää teollisuushistorian esittelyä sarja siis ei ole; pääosassa ovat perheyritykset, ihmiset ja heidän keskinäiset suhteensa.

Vesa Laitinen on työskennellyt Aamulehdessä eri tehtävissä vuodesta 1988 lähtien. Ylöjärveläinen hän on ollut jo liki 34 vuoden ajan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen kesto noin 1,5 h. Vanhan Räikän lounaskahvila palvelee asiakkaita. Tila on esteetön. Tapahtuman järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Kuva: Antaverkan kartano Ylöjärvellä, Enna Rautiainen/Aamulehti