Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Yksityisteiden kunnossapitoavustukset vuoden 2021 kuluihin haettavissa

Raha-avustukset yksityisteiden kunnossapidon vuoden 2021 kustannuksiin ovat haettavissa Ylöjärven tekniseltä lautakunnalta 30.4.2022 mennessä. Kunnossapidon avustuksiin ovat oikeutettuja ne viralliset tiekunnat, jotka hoitavat itse tiensä kunnossapidon ja joiden vaikutuspiirissä on vähintään yksi talous.

Avustusta maksetaan ainoastaan vakituisen asutuksen osalle yksityistiestä, ei maa- tai metsätalouskäytössä olevalle tai vapaa-ajan asutuksen osalla olevalle tieosalle. Kaupungin avustus on enintään 75 % ja tiekunnan osuus vähintään 25 % tien kunnossapitoluokan mukaisista hyväksytyistä enimmäiskustannuksista.

Yksityistieavustusta haettaessa tulee täyttää ja toimittaa ajantasainen kunnossapitoluokkaselvitys, mikäli tiedot ovat oleellisesti muuttuneet edellisestä selvityksestä. Yksityiset tiet jaetaan kunnossapitoluokituksen mukaan pisteytyksellä neljään luokkaan ja tämä luokitus määrittelee tieluokan mukaiset korvattavat enimmäiskustannukset.

Vuoden 2021 avustushakemuksen liitteeksi tulee liittää kunnossapitoluokkaselvitys sekä ote maanmittauslaitoksen yksityistierekisteristä ja Digiroad-tietojen toimittamisesta, mikäli tietoja ei ole annettu vuosina 2020 tai 2021.

Avustushakemukset liitteineen on toimitettava määräpäivään mennessä tekniselle lautakunnalle osoistteeseen Räikäntie 3, 33470 Ylöjärvi.

Pyydämme täyttämään hakemuskaavakkeet ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa www.ylojarvi.fi/yksityistiet tai toimittamalla sähköpostitse osoitteeseen yksityistiet@ylojarvi.fi Kaupungin nettisivuilta löytyy tarkempaa ohjeistusta avustushakemuksen tekemisestä sekä kaupunginvaltuuston päätös kunnossapitoavustusten maksamisperusteista.

Mikäli sähköinen asiointi ei ole mahdollista, hakemuskaavakkeen voi noutaa teknisen keskuksen asiakaspalvelupisteeltä osoitteesta Räikäntie 3.