Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvellä kartoitetaan pyöräteiden kuntoa mobiilipelillä

Ylöjärven kaupunki joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa viikolla 27 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Ylöjärven pyörätiet on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla videota pyöräillessään. Kerättävää on luvassa keskimäärin kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Peli päättyy, kun Ylöjärven koko 90 kilometrin pyörätieverkko on kartoitettu. Tempaus tarjoaa kuntalaisille hyvän tilaisuuden lähteä ulos liikkumaan sekä tienaamaan siinä sivussa jopa parikymmentä euroa tunnissa, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen konenäkömalli analysoi niistä pyöräteiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa tietoa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

– Olemme saaneet hyviä kokemuksia kevään ja kesän aiemmista kartoituksista, joten seuraavaksi testaamme pyöräteiden kartoitusta. Toivomme saavamme kartoituksella käyttöömme tarkkaa ja ajantasaista tietoa myös pyöräteistä. Toivottavasti kuntalaiset osallistuvat pyöräteiden kuntokartoitukseen yhtä aktiivisesti kuin aiempiin kartoituksiin, Ylöjärven kaupungin kunnossapitopäällikkö Jari Koskinen sanoo.

Pyöräteiden joukkoistettu kuntokartoitus järjestetään samaan aikaan myös Kajaanissa, Paraisilla, Forssassa, Kirkkonummella ja Joensuussa. 

Ylöjärvellä on aiemmin tänä vuonna kartoitettu joukkoistamalla ajoratojen kuntoa ja vieraslajeja

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

Crowdsorsan verkkosivut

Lisätietoja

Ylöjärven kaupungin kunnossapitopäällikkö Jari Koskinen, 050 390 4702, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju, 050 322 6263, etunimi.sukunimi@crowdsorsa.com

Kuva: Crowdsorsa