Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvellä kerätään katujen kuntotietoa mobiilipelillä

Ylöjärven kaupunki toteuttaa joukkoistetun katujen kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä. Kartoituksessa paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 20.5. klo 10, jos sää on poutainen. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Ylöjärven kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Crowdsorsa-sovelluksen voi ladata älypuhelimeen sovelluskaupoista ilmaiseksi. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin neljän euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

– Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä katujen kuntotieto on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Ylöjärven koko 200 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua, sanoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Katujen kuntokartoituksia ei toteuteta sateisella säällä, sillä konenäkömalli ei sateella pysty analysoimaan videoista teiden päällystysvaurioita kunnolla. Tien pinnan tulee olla kuiva, jotta analyysi on mahdollisimman luotettava.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot. Näin kaupunki saa päätöksentekonsa tueksi tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

– Odotamme, että kartoituksen myötä meillä on käytettävissämme ja helpommin saavutettavissa tarkempaa ja ajantasaisempaa tietoa koko kaupungin katuverkon kuntotasosta kuin koskaan aiemmin. Samalla on ollut hienoa olla edelläkävijänä mukana projektissa ja osallistaa kuntalaisia aivan uudella tavalla, toteaa Ylöjärven kaupungin kunnossapitopäällikkö Jari Koskinen.

Mobiilipelillä joukkoistettava katujen kuntokartoitus toteutetaan tänä kesänä jopa kymmenessä kaupungissa ympäri Suomea.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka Suomessa suosituksi tullut konsepti on otettu käyttöön myös Ruotsissa, Virossa ja Englannissa.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen. Pelillä on kerätty dataa ennätyksellistä vauhtia jo muun muassa kaduista, pyöräteistä, kaivonkansista ja lätäköistä.

Lisätietoja

Ylöjärven kaupungin kunnossapitopäällikkö Jari Koskinen, 050 390 4702, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju, 050 322 6263, etunimi.sukunimi@crowdsorsa.com

Crowdsorsan verkkosivut

Kuva: Crowdsorsa