Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvelle perustetaan Kirsi Kunnaksen kunniaksi Tiitiäisen metsä -suojelualue

Luonnonperintösäätiö ja WSOY ovat perustaneet ylöjärveläisen kirjailija-akateemikko Kirsi Kunnaksen kunniaksi Ylöjärvelle Tiitiäisen metsä -nimisen suojelualueen.

Alueen suojelua varten kerätään rahaa lahjoituksilla ja Tiitiäisen metsä -lahjakokoelmalla. Kirja sisältää Kunnaksen rakastetuimpia runoja ja se on kirjailijan rakkaudenosoitus suomalaiselle metsälle. Tiitiäisen metsässä on runsaasti korkeuksiin kurkottavia kuusia, mäntyjä ja haapoja.

Metsä on 27 hehtaarin kokoinen ja se sijaitsee lähellä Ylöjärven keskustaa, aivan Pikku-Ahveniston vieressä, joten alueelle pääsee vaivattomasti virkistäytymään. Metsästä löytää valtavia muurahaiskekoja, sammaloitunutta kalliota, runsaasti lahopuuta ja monipolvisia, helppokulkuisia polkuja. Myös liito-oravan tiedetään viihtyvän Tiitiäisen metsässä.

”Alue sopii todella hyvin juuri Tiitiäisen metsäksi. Sen vanhat puut luovat salaperäistä ja satumaista tunnelmaa. Metsä on helppojen kulkuyhteyksien päässä, joten sinne on lastenkin helppo tulla luontoa tutkimaan ja viihtymään”, Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Anneli Jussila kertoo tiedotteessa.

Kirsi Kunnaksen klassiset runot vievät metsäluontoon ja mielikuvitukseen upeassa runokokoelmassa, jonka on kuvittanut Silja-Maria Wihersaari. Tiitiäisen metsä on huomionosoitus suomalaiselle metsälle, sen runoissa vuodenajat ja aika-avaruus kohtaavat sekä ihmisen aistikokemuksen että satujen ulottuvuuden.

”Metsä on kokonainen oma maailmansa täynnä metsäluonnon vilkasta elämää ja sen tapahtumia, ja me ihmiset olemme osa sen olemusta. Me olemme metsäkansaa. Onhan metsä muovannut ajatteluamme ja aistejamme pitkän yhteisen historiamme aikana”, muistuttaa Kirsi Kunnas.

WSOY lahjoitti kampanjaan 20 000 euroa ja lisäksi lahjoittaa jokaisesta myydystä Tiitiäisen metsä -kirjasta euron Tiitiäisen metsä -suojelualueelle. Merkittävän lahjoituksen Tiitiäisen metsään on tehnyt myös hollolalainen Anneli Kari.

Keräykseen voi kuka tahansa osallistua Luonnonperintösäätiön sivuilla. Myyntiin on tulossa myös upeita Silja-Maria Wihersaaren kuvittamia Tiitiäisen metsä -lahjakortteja.

Tiitiäisen metsässä on kyse metsäalueesta, jonka kaupan Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi 8.6.2020.

Tiiäisen metsä kartalla

Lisätietoja:

  • Luonnonperintösäätiö, toiminnanjohtaja Anneli Jussila, anneli.jussila @ luonnonperintosaatio.fi
  • WSOY, kustantaja Ulla Huopaniemi-Sirén, ulla.huopaniemi-siren @ wsoy.fi
  • Suojelualueen kuvia pyydettäessä: juho.hakkarainen @ luonnonperintosaatio.fi