Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven Ilmastovahti on julkaistu 

Ylöjärven kaupunki on julkaissut Ilmastovahti-palvelun. Palvelu kokoaa tietoa kaupungin ilmastotoimenpiteistä ja niiden etenemisestä. Lisäksi palvelussa voi tarkastella Ylöjärven kasvihuonekaasupäästöjen kehitystä. Ilmastovahti löytyy osoitteesta ylojarvi.fi/ilmastovahti.

Palvelu pohjautuu Ylöjärven kaupunginvaltuuston helmikuussa 2024 hyväksymään ilmastotiekarttaan. Toimenpiteitä on liki 80 ja ne on jaettu viiden eri teeman alle. Toimenpiteille asetetaan vuosittain konkreettiset tavoitteet. Vuositavoitteiden toteutumista seurataan kaksi kertaa vuodessa. Vuoden 2024 tavoitteet päivittyvät palveluun kevään aikana.

Ylöjärvellä on ollut ilmastotiekartta vuodesta 2020. Osa toimenpiteistä on sisältynyt myös Ylöjärven aikaisempaan ilmastotiekarttaan. Tietoa näiden toteutumisesta on tuotu palveluun vuoden 2023 osalta.

Tietoa Ylöjärven ilmastoasioista on koottu myös kaupungin verkkosivujen Hiilineutraali Ylöjärvi -osioon. Sivuilta löytyy muun muassa vinkkejä siihen, miten omaa arkea voi muuttaa ilmastoystävälliseen suuntaan.

Ylöjärven kaupunki on Hinku-kunta eli hiilineutraalisuuteen tähtäävien kuntien Hinku-verkoston jäsen. Ylöjärvi on sitoutunut Hinku-kriteereihin eli vähentämään alueensa kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

>> Ylöjärven Ilmastovahti