Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven kaupungin Ikiliikkuja-hanke palkittiin Liikkuvat-palkinnolla

Opetus- ja kulttuuriministeriö on palkinnut Ylöjärven kaupungin Liikkuvat-palkinnolla. Palkinto myönnetään kaupungin Ikiliikkuja-hankkeesta. Palkinto on suuruudeltaan 3 500 euroa, ja se tulee käyttää kohderyhmän liikkumisen edistämiseen.

Palkitsemisperusteluiden mukaan Ikiliikkuja-toiminnassa on koulutettu vertaisia ja vapaaehtoisia sekä viety liikuntatoimintaa lähelle ikäihmisiä. Ikäihmisiä on kuultu kehittämistyössä esimerkiksi kyselyin ja eri tilaisuuksissa.

Ylöjärvellä on tehty eri sektoreiden yhteistyötä pitkäjänteisesti, kuten liittämällä liikuntapalvelut osaksi Lähitori-toimintaa ja kehittämällä polkua kuntoutuksesta liikuntapalveluihin.

Ikiliikkuja-hankkeen tarkoituksena on ollut lisätä kotona asuvien ja toimintakyvyltään heikentyneiden, yli 65-vuotiaiden ikäihmisten liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta. Hankkeen avainasemassa on ollut yhteistyö, ja liikuntatoimintaa on toteutettu julkisen sektorin, järjestöjen ja ikäihmisten yhteistyönä.

Ikiliikkuja-hanke alkoi keväällä 2022 ja sitä on tarkoitus jatkaa kesään 2024 saakka. Ensi kevään tavoitteena on juurruttaa toiminta osaksi kaupungin liikuntapalveluiden peruspalveluita.  

Palkinnon vastaanottivat Helsingissä Ylöjärven kaupungin vastaava liikunnanohjaaja Minna Vigren ja Ikiliikkuja-hankkeesta vastannut liikunnanohjaaja Jonna Kakkori.

> Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote palkinnosta