Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven kaupunki lainaa soveltavan liikunnan toimintavälineitä maksutta

Soveltavan liikunnan välineitä lainataan ylöjärveläisille, joilla on pitkäaikaissairaus, liikkumisrajoite tai toimintakyvyn haitta. Lainaus on kaikille maksutonta. Toimintavälineiden lainaaminen tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla, ja lainaajan tulee tutustua välineiden käyttöohjeisiin ennen lainausta.

Uutuus lainattavien välineiden joukossa on sähköavusteinen kolmipyörä. Helppokäyttöistä Side-by-Side pyörää voi lainata Nummikodilta (Koivumäentie 1). Pyörään on helppo nousta kyytiin ja sitä on turvallista ajaa. Avustusteho on säädettävä. Kolmipyörä mahdollistaa kuljettajan ja matkustajan poljinnopeuden synkronoinnin eli kuljettaja pystyy stimuloimaan matkustajan polkemista. Tämän toiminnon saa myös helposti kytkettyä pois päältä, jolloin käyttäjät voivat itse päättää, polkeeko vai lepääkö matkustaja kuljettajan jatkaessa polkemista. Pyörän muotoilussa on huomioitu liikuntarajoitteiset käyttäjät ja ne, joilla on kävelemistä vaikeuttavia vammoja.

Nummikodilta on lainattavissa myös kolmirenkainen monitoimiväline, maastopyörätuoli Hippocampe XL, joka sopii monenlaiseen maastoon ympäri vuoden. Pyörällä voi liikkua avustettuna työnnettynä ja/tai vedettynä tai itse kelaten. Tuoli menee osina pieneen tilaan ja on helposti koottavissa ilman työkaluja. Maastopyörätuoli kelluu tyhjänä vedessä, ja sillä voi avustaa uimarin uimaan ja pois uimasta.

Välineitä ei ole vakuutettu lainauksen ajaksi, ja lainaaja vastaa välineille sattuneista vahingoista pois lukien normaalista käytöstä aiheutuneet vahingot. Lainaaja vastaa myös palauttamatta jääneen välineen korvaamisesta. Laina-aika on sovittavissa ja palautuksesta sovitaan lainaussopimuksessa.

Lisätietoja Ylöjärvellä lainattavista välineistä on liikunnan verkkosivuilla. Lisää lainattavia välineitä löytyy verkko-osoitteesta www.valineet.fi, joka on toimintavälineitä sekä vammaisurheilun ja -liikunnan apuvälineitä vuokraavien tahojen valtakunnallinen verkkopalvelu.

 

Lisätiedot

Riikka Tuominen, liikunnanohjaaja – soveltava liikunta
Ylöjärven kaupunki
p. 050 365 2341
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
www.ylojarvi.fi