Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven Muistin Topoteekkia pääsee selaamaan Leijan Kotiseutukokoelman tiloissa

Leijan Kotiseutukokoelmahuoneesen on laitettu tietokone, jolla voi selata Ylöjärvi-Seuran Ylöjärven Muistin verkkoarkistoa. 

Ylöjärven Muisti on digitaalisessa muodossa oleva kotiseutuarkisto. Sinne on tallennettu yli 11 000 dokumenttia, kuvia, lehtijuttuja, mainoksia, äänitteitä Ylöjärvestä ja ylöjärveläisistä. Kuva-arkisto on digitoitu Topoteekki-nimiselle verkkoalustalle. Siellä yksityisten ihmisten ja yritysten arkistot liittyvät yhteiseen muistiperintöön ja paikallishistoriallinen aineisto saadaan paremmin ja laajemmin näkyville. Näin estetään myös se, ettei muistitieto jää unohduksiin tai jopa tuhoudu kokonaan. Kuvien yhteydessä on kommenttikenttä, johon kuka tahansa voi lähettää lisätietoa kuvan tapahtumista tai korjata virheellistä tietoa. Ylöjärvi-Seuran valokuvatoimikunta ottaa yhä vastaan kuvia ja muita dokumentteja ja tallentaa niitä sivustolle.

Ylöjärven Muistiin pääsee myös kotikoneilta osoitteessa ylojarvenmuisti.ylojarviseura.net ja suoraan kuva-arkistoon osoitteessa ylojarvi.topoteekki.fi.

Kurussa vastaava työ on aloitettu keväällä 2021 Kuru-Seura ry:n toimesta ja he toivovat kaikkien apua kuva-arkiston kartuttamiseen. Kurun Topoteekki löytyy osoitteesta kuru.topoteekki.fi