Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven museon kesä on täällä ja kesällä ollaan ihan museolla!

Ylöjärven museon kesä tarjoaa kulttuurielämyksiä kaikille! Museo on auki 4.8.2024 asti ti–to klo 11–16 ja la–su klo 11–16. Museon alue tarjoaa myös tilaisuuden nauttia omista eväistä kauniissa ympäristössä. Museoon on vapaa pääsy ja tapahtumat ovat maksuttomia Mies miehelle -esityksiä lukuun ottamatta.

Tapahtumakesä päräytetään käyntiin Ihan museolla -museopäivänä lauantaina 8.6.2024. Päivä tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Päivän ohjelmassa on mm. opastettu kierros, musiikkia sekä Kulttuuripakun esitys. Tapahtuman aikana museon näyttelyt ovat avoinna, joten vieraat voivat tutustua Ylöjärven historian kiehtoviin vaiheisiin.

Ihan museolla -päivä lauantaina 8.6.

klo 11.00 Opastuskierros museon alueella
klo 11.30 ja 12.30 Trubaduuri Mikko Huuhtanen esiintyy
klo 14.00 Kulttuuripaku saapuu museon pihaan, ohjelmassa sketsejä, musiikkia ja draamaa
Lapsille on tarjolla museosuunnistus ja esinetunnistus, jotka voi suorittaa itsenäisesti tai aikuisen kanssa koko päivän ajan.

”Olemme innoissamme järjestämässä tapahtumapäivää, jossa on ohjelmaa kaikille. Tapahtuma on ihana aloitus museon monipuoliseen kesätarjontaan. Toivomme, että mahdollisimman moni löytää tiensä museolle nauttimaan kesäisestä päivästä ja monipuolisesta ohjelmasta”, kertovat Ylöjärven museon työntekijät Veera Schrey ja Senni Uusikartano.

Mies miehelle – 1980-luvun kulttiklassikko Ylöjärven museolla keskiviikkona 26.6. klo 16 ja lauantaina 13.7. klo 14

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi esittävät 1980-luvun kulttiklassikon Ylöjärven museolla. Mies miehelle -esitys perustuu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin ”Head to head”-keskusteluihin, jotka on kääntänyt ja koostanut BBC:n, TalkBack Productionsin ja Jonesin luvilla Pasi Karppi. Sketsiohjelma esitettiin Suomessa nimellä Lunta tupaan. Sarja oli jatkumoa 1970-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa.

Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille. Äijien kanssa nostetaan häpeilemättä kissa pöydälle. Mies miehelle -esityksessä puhutaan mm. rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista.

”Kunnianosoituksena mestareille…on aika puhua kuin Mies miehelle.”

Ennakkoliput myynnissä lippu.fi-palvelussa:

  • 11,5 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi)
  • 7 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi) eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Liput ovelta ke 26.6. ja la 13.7. Huom. vain käteismaksu

  • 15 €
  • 10 € eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Runopäivää vietetään lauantaina 6.7. klo 11–16 perinteikkäässä miljöössä

Runon ja suven päivää juhlistetaan näyttelijä Emilia Pokkisen esityksellä ”Hetki Eino Leinon seurassa”. Esityksessä kuullaan Eino Leinon rakastettuja runoja lauantaina 6.7.2024 klo 12. Runopäivänä avataan lisäksi museon Runopolku. Runopolku juhlistaa rakastetun akateemikon, runoilijan, lastenkirjailijan ja suomentajan Kirsi Kunnaksen syntymän satavuotisjuhlaa.

Ulkoilmanäytös museolla perjantaina 16.8. klo 21.30, elokuva Ohjus (Tervo, Suomi 2024)

Elokuun pimenevässä illassa, idyllisessä museomiljöössä nähdään Miia Tervon ohjaama uusi kotimainen draamakomedia Ohjus. Elokuva on kertomus rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin. Pääosissa nähdään mm. Oona Airola, Hannu-Pekka Björkman ja Tommi Korpela. Tervetuloa nauttimaan elävistä kuvista tunnelmalliselle museolle! Esityksen järjestää Filmipyörä yhteistyössä Ylöjärven kulttuuripalveluiden kanssa. Esitys on maksuton. Pukeuduthan sään mukaisesti. Alueella on ulko-wc.

Kuidut ja kuteet – tekstiilin tarina -teemaviikko 29.7.–4.8.

Teemaviikolla tutustutaan tekstiilin historiaan ja elinkaareen eri aikoina. Luvassa on non stop -työpaja, näyttely ja opastus. Opastus on lauantaina 3.8. klo 13.

Satujumppaa kesäkuussa joka torstai klo 10.30–11

Liikunnan riemua ja satujen taikaa lapsille museon historiallisessa pihapiirissä kesäkuussa 6.–27.6. Tule mukaan nauttimaan satujen maailmasta, ulkoilmasta ja pitämään hauskaa yhdessä!  Samalla on oiva mahdollisuus käydä kurkistamassa menneisyyteen ja tutustua museorakennuksiin sekä niiden esineisiin ja tarinoihin.

Satutuokiot kesätiistaisin klo 14.00–14.30

11.6–30.7. järjestettävät satutuokiot kutsuvat lapset kuuntelemaan tarinoita museon ympäristössä. Tuokiota ennen tai sen jälkeen on oiva tilaisuus tutustua museorakennuksiin. Museon alue on myös mukavan tunnelmallinen paikka nauttia vaikkapa kesäpiknikistä.

Ylöjärven museon aukioloajat

4.6.–4.8.2024
Ti–to 11–16 ja la–su 11–16
Ylöjärven museo, Hietastentie 4, 33480 Ylöjärvi
p. 050 5552634

Ylöjärven kotiseutumuseo sijaitsee Hietastenmäellä lähellä kaupungin keskustaa. Museoon on siirretty rakennuksia eri puolilta Ylöjärveä, joista suurin osa rakennuksista on peräisin 1800-luvulta. Museoalueella on kaikkiaan yksitoista rakennusta.

Saapuminen: Ylöjärven museolla on rajoitetusti parkkipaikkoja. Lisää pysäköintipaikkoja löytyy Kauraslammen koulun parkkipaikalta (Tiuravuorentie 1), josta kävelymatka on n. 500 m. Bussipysäkeiltä on myös noin puolen kilometrin matka museolle. Aikataulut ja reittihaku: www.nysse.fi

Museon alueella on ulko-wc. Pukeuduthan sään mukaisesti ulkotapahtumiin. Museon alue ja rakennukset eivät ole esteettömiä.

Ylöjärven museo kutsuu kaikki viettämään kesäisiä päiviä museolla ja jakamaan omia kokemuksiaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ihanmuseolla.