Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven varhaiskasvatus ottaa käyttöön uuden verkkopalvelun, eVakan

Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatus ottaa käyttöön uuden sähköisen järjestelmän, eVakan, 2. toukokuuta. eVaka korvaa aiemmat järjestelmät, Päikyn ja Effican.

eVakan kautta halutaan sujuvoittaa entisestään muun muassa varhaiskasvatuspaikkojen hakemista ja lasten läsnäoloaikojen varausta sekä päiväkotien hallintoa, laskutusta ja viestintää. Kaikki Tampereen kehyskunnat ottavat eVakan käyttöön vuoden 2024 aikana. Tampereella palvelu on ollut käytössä jo vuodesta 2022.

– Koko Tampereen seutu tekee tiivistä yhteistyötä eVakan ylläpidossä ja kehittämisessä. Yhteistyöllä saamme synergiaetuja. Tavoitteena on toimivammat ja ketterämmät prosessit, joiden myötä asiakaspalvelu paranee, kertoo Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Lahtinen.

Ylöjärvi on tiedottanut järjestelmän vaihtumisesta lasten huoltajille ja toivoo, että huoltajat ottaisivat eVakan käyttöön heti toukokuun alussa.

– Varhaiskasvatuksen läsnäoloaikojen varaus, viestintä, pedagoginen dokumentointi ja suunnittelu sekä esimerkiksi lomakyselyt ovat jatkossa eVakassa. Myös varhaiskasvatuspaikkoja haetaan tämän jälkeen eVakassa, Kirsi Lahtinen muistuttaa.

Jos huoltajilla on ongelmia eVakaan kirjautumisessa 2.5. jälkeen, apua voi pyytää varhaiskasvatuksen henkilöstöltä, joka tarvittaessa selvittää asiaa teknisen tuen kanssa.

eVaka on avoimen lähdekoodin järjestelmä, jonka taustalla ei ole kaupallista järjestelmätoimittajaa, vaan organisaatiot itse vastaavat sen ylläpidosta. eVakan kehittämisen aloitti Espoon kaupunki vuonna 2018, ja vuonna 2020 kehittämistyöhön tuli mukaan Tampere. Valtiovarainministeriö on tukenut eVakan kehittämistä vuosina 2020–2021 yhteensä 3,4 miljoonalla eurolla. eVakan ytimen kehittämistä hallitsevat ja rahoittavat yhdessä Espoon, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit.

Lisätietoja:

Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Lahtinen, p. 050 596 9081, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

ylojarvi.fi/evaka