Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvi ottaa käyttöön eVakan eli varhaiskasvatuksen asiointia helpottavan sähköisen järjestelmän vuonna 2024

eVaka on varhaiskasvatuksen sähköinen järjestelmä, joka sujuvoittaa muun muassa päiväkotien hallintoa, laskutusta ja viestintää sekä varhaiskasvatukseen hakeutumista ja lasten läsnäoloaikojen varausta.

Järjestelmän ovat kehittäneet Tampereen, Espoon, Turun ja Oulun kaupungit. eVaka perustuu avoimeen lähdekoodiin, joten se on myös muiden kuntien hyödynnettävissä.  

Tampereen kehyskunnat aloittivat yhteisen eVakan käyttöönottoprojektin elokuussa. Kuluvan syksyn aikana yhtenäistetään muun muassa asiakaslaskutukseen liittyviä käytäntöjä. 

Tampereella evaka on ollut käytössä keväästä 2022 alkaen, ja kehyskuntien yhteisprojektin tavoitteena on tiivis yhteistyö Tampereen kanssa. eVakan tuoteomistaja Mari Tammiston mukaan Tampereen seudun yhtenäisyys tuo synergiaetuja asiakkaan, henkilöstön ja organisaation näkökulmasta.

– Tavoitteena on toimivammat ja ketterämmät prosessit, joiden myötä asiakaspalvelu paranee, Mari Tammisto sanoo.

Kaikille kehyskunnille tehdään omat sovitukset eVakasta.

– Ylöjärvi ottaa käyttöön eVaka-järjestelmän vuoden 2024 aikana. Mahdollisesti etenemme asteittain eli otamme eri osioita käyttöön vaiheittain, kertoo Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Lahtinen.

eVakan käyttöönoton myötä nykyisistä varhaiskasvatuksen järjestelmistä luovutaan.

Lisätietoja

  • Ylöjärven kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Kirsi Lahtinen, p. 050 596 9081, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
  • eVakan tuoteomistaja Mari Tammisto, mari.tammisto1@nokiankaupunki.fi
  • Kehyskuntien tietohallintojohtaja Jani Alakoski, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
  • Tampereen kaupungin tiedote eVakan kehitystyöstä