Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvi palkitaan Tärkeissä töissä -gaalassa 4.12.

Kunta- ja hyvinvointialan innostavimpia kehittämistekoja palkitaan gaalassa Helsingin pörssitalolla 4. joulukuuta. Lähetystä voi seurata myös verkossa klo 14 alkaen. Ylöjärvi palkitaan kategoriassa vapaa sivistystyö: ”Sukupolvia yhdistävän taiteen opetuksen ryhmän perustaminen vanhusten palvelukeskukselle”. Palkinnon vastaanottavat yhteisötaiteilija Tuuli Pollari sekä lasten ja nuorten kuvataidekoulu Piirron opettaja Elina Lind.

Onnistuneiden yksittäisten kokeilujen jälkeen Pollari ja Lind päättivät kehittää ja kokeilla säännöllisesti kokoontuvaa sukupolvia yhdistävää taidetoimintaa ja perustivat Ylöjärvelle uuden viikoittain kokoontuvan taideryhmän nimeltään Nollasta sataan. Toiminnan tavoitteita oli mahdollistaa laadukas pitkäjänteinen taiteen harrastaminen sukupolvia yhdistäen sekä Ylöjärven kaupungin kulttuuripalveluiden ja Pirkanmaan hyvinvointialueen yhteistyön vahvistaminen.

Ryhmän toiminta on vahvistanut osallistujien kulttuurillista toimijuutta ja lisännyt yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kaikille ryhmään osallistuneille lapsille vanhusten palvelukeskus oli lähes tai täysin vieras toimintaympäristö ennen taideryhmän alkamista. Palvelukeskuksen asiakkaille ryhmä on ollut uudenlainen taiteen harrastamisen mahdollisuus. Vanhusten palaute ryhmästä on ollut positiivista ja lasten osallistumista samaan taideharrastukseen on pidetty mielekkäänä asiana. Toimintaan osallistuneiden hoiva-alan henkilökunnan käsitys vanhusten olemassa olevista voimavaroista ja toimintakyvystä on laajentunut.

Tärkeissä töissä on valtakunnallinen kunta-alan ja hyvinvointialan työelämän kehittämiskokonaisuus. Tavoitteena on tukea toimintatapojen uudistamista ja yhdessä kehittämistä kunta- ja hyvinvointialuetyöpaikoilla sekä tehdä näkyväksi hyvää julkista työtä ja sen kehittämistä. Kokonaisuutta toteuttavat ja rahoittavat yhteistyössä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT sekä kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisen alan unioni JAU ry.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n ja alan pääsopijajärjestöjen yhteinen Tekojen tori -kampanja keräsi tänä syksynä ennätysmäärän uusia kehittämistekoja kunnista ja hyvinvointialueilta. Tekojen tori -portaaliin vietiin ennätykselliset lähes 250 uutta kehittämiskuvausta.

Ylöjärven Nollasta sataan -taideryhmästä voit lukea lisää verkkosivuilta:

Taidetoiminta sukupolvia yhdistämässä – Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Sukupolvia yhdistävän taiteen opetuksen ryhmän perustaminen vanhusten palvelukeskukselle | Tekojen Tori (tarkeissatoissa.fi)