Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvi palkittiin ikääntyneiden hyvinvointia tukevasta etäpalvelusta Kuntatyö2030-gaalassa

Ylöjärven kaupunki on palkittu tuloksellisesta kehittämistyöstä Kuntatyö2030-gaalassa Helsingissä 1.12.2022. Ylöjärvi palkittiin ikääntyneiden hyvinvointia tukevista etäpalveluista, joita on toteutettu loppuvuodesta 2021 alkaen.

”Ikäihmisten psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn tukeminen etäpalveluna” -palvelukokonaisuuden kokosi Ylöjärven kaupungin monialainen kehittäjätiimi, johon kuului työntekijöitä ikäihmisten palveluista, kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluista sekä järjestöjä. Kehittäjätiimi oli osa Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman kehittämistyötä. Toimintaa koordinoi PirSote-hankekoordinaattori, kaupungin nykyinen hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen yhteistyössä kehittäjätiimin kanssa.

Palvelukokonaisuus sisältää sekä yksilö- että ryhmäkäyntejä, joita tarjotaan ikääntyneille palvelusuunnitelman mukaisesti. Käynnit toteutetaan etäpalveluna sovittuna aikana ja käyntejä tekevät tutut työntekijät esimerkiksi kotihoidosta. Tyypillinen yksilökäynti sisältää keskustelua, ohjausta ja neuvontaa.

Ryhmäkäynnit toteutetaan erillisen ohjelman mukaisesti ja pääpaino on laaja-alaisen hyvinvoinnin tukemisessa. Ryhmätoimintaa tarjoavat lähitorin työntekijät yhteistyössä sote-, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen kanssa. Ohjelma voi sisältää jumppaa, keskusteluhetkiä, muistelutuokiota, kirjaesittelyjä sekä taidetta ja kulttuuria yhdistäviä toiminnallisia tuokioita.

Hyvä työ näkyväksi

Etäpalvelulla pystytään monipuolistamaan kotiin annettavia palveluja ja tarjoamaan hyvinvointia tukevia ryhmä- ja virkistystoimintoja myös niille, joiden liikkuminen kodin ulkopuolella on vaikeutunut. Lisäksi palvelukokonaisuus nivoo yhteen sosiaali- ja terveyspalvelut sekä kulttuuri- ja muut vapaa-aikapalvelut.

Kuntatyö2030-gaalassa palkittiin 50 innostavaa ja vaikuttavaa kunta-alalla tehtyä kehittämistekoa eri toimialoilta ja teemoista eri puolilta Suomea. Palkitut teot valittiin 183 kehittämisratkaisun joukosta, jotka oli ilmoitettu vuoden 2022 aikana Tekojen tori -portaaliin.

Kuntatyö2030-ohjelmassa edistetään kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi. Sen taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Kuntatyö2030-sivusto

Ikäihmisten psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn tukeminen etäpalveluna

Hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen, p. 044 4811471, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi


Kuva: Onnittelut! Ylöjärven kaupungilta palkintogaalaan osallistuivat asiakasohjauksen esihenkilö Johanna Alanen (vas.) ja hyvinvointipäällikkö (ent. PirSote-hankekoordinaattori) Suvi Saarinen.