Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvi saa kummiurheilijan

Ylöjärven kaupunki käynnistää kummiurheilijatoiminnan, joka yhdistää huippu-urheilun tukemisen ja kaupungin markkinoinnin. Hyvinvointilautakunta päätti asiasta kokouksessaan 17.1.2023. Samalla lautakunta valitsi Ylöjärven ensimmäisen kummiurheilijan. Valinta julkistetaan 9.2.2023 samassa tilaisuudessa, jossa palkitaan Ylöjärven vuoden 2022 urheilutoimijat.

Markkinointiyhteistyöllä Ylöjärvi haluaa profiloitua urheilu- ja liikuntamyönteisenä kaupunkina. Määräaikainen markkinointiyhteistyö solmitaan vahvan Ylöjärvi-yhteyden omaavan kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostavan urheilijan tai joukkueen kanssa. Yhteistyöhön valittavaa tulevaa tai jo nykyistä huippu-urheilijaa kutsutaan Ylöjärven kummiurheilijaksi. 

Ensisijaisesti markkinointiyhteistyötä tehdään kansainvälisen tason urheilijan kanssa. Kansainvälisellä tasolla tarkoitetaan, että urheilijalla on sopimuskaudella realistinen potentiaali edustaa Suomea oman lajinsa maaotteluissa ja arvokisoissa.

Kummiurheilijaksi voi jatkossa hakea erillisellä haulla tai kaupunki voi itse etsiä markkinointiyhteistyöhön sopivia urheilijoita sekä esittää heille yhteistyösopimusta. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Yhteistyösopimuksen arvo voi vaihdella 1000 euron ja 10 000 euron välillä. Vuonna 2023 sopimuksen arvo on enintään 3 000 euroa ja summa katetaan liikuntatoimen avustuksista. Jatkossa kummiurheilijatoimintaan varataan erillinen määräraha talousarviossa. Saamansa tuen vastineeksi kummiurheilija sitoutuu erikseen sovittuihin yhteistyötilaisuuksiin ja markkinointiviestintään.

Hyvinvointilautakunta 17.1.2023