Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Harrastamisen Ylöjärven malliin haetaan mukaan paikallisia ja alueellisia toimijoita

Ylöjärven kaupunki on ollut mukana harrastamisen Suomen mallissa lukuvuonna 2022-2023. Toimintaa tullaan jatkamaan lukuvuonna 2023-2024. Toiminta kouluilla on saanut hyvää palautetta, ja nyt Ylöjärvi hakee mallille jatkoavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä seuraavaksi lukuvuodeksi. Tavoitteena on, että Ylöjärvi rakentaa valtakunnallisen mallin pohjalta oman toimintatapansa, Ylöjärven mallin.

Harrastukset toteutetaan yhteistyössä ja kaipaamme joukkoomme toimijoita! 1.-6.-luokkalaisten harrastukset järjestetään koulujen tiloissa ja 7.-9.-luokkalaisten yritysten ja muiden toimijoiden tiloissa. Kaupunki hakee alla lueteltujen harrastusten toteuttamiseen paikallisia tai alueellisia toimijoita ensi kouluvuodeksi. Lisäksi haemme toimijoita, jotka pystyvät omissa tiloissaan järjestämään yläkoululaisille ohjattua tai omatoimista harrastusta.

Arvostamme innovatiivista ajattelua ja nuorten toiveiden kuulemista, jotta harrastus on jokaiselle osallistujalle mieluinen. Jokaisessa harrastuksessa tulee toimijan puolesta olla vähintään yksi täysi-ikäinen ohjaaja, jonka tehtävänä on ohjata ja/tai valvoa toimintaa. Kaikki harrastukset järjestetään koulupäivän yhteydessä eli joko ennen tai jälkeen koulupäivän. Tarkemmat ajankohdat varmistuvat keväällä.

Jos olet kiinnostunut toiminnasta ja sinulla / edustamallasi taholla on resurssit koululaisten harrastusten ohjaamiseen tai sinulla on harrastustoimintaan soveltuva paikka, jota voit tarjota toiminnan käyttöön koko lukuvuodeksi syyskuusta 2023 toukokuuhun 2024, käy täyttämässä tarjouskysely.

Tarjouskysely tulee olla täytettynä 21.2.2023 mennessä. Tarjouskilpailun kriteereinä toimivat laatu, määrä, hinta sekä erityisosaaminen. Kaikille tarjouskilpailuun osallistuneille tullaan lähettämään sähköpostiviestit päätöksistä.

Alla on listattuna harrastuksia, joita nuoret ovat toivoneet Harrastamisen Ylöjärven malliin kaudelle 2023-2024.

  • elokuva, kuvataide, soittimen soittaminen / omien biisien tekeminen
  • parkour, jalkapallo tai futsal, kiipeily, kuntosali, laskettelu / lumilautailu, keilailu, tanssi, padel / sulkapallo
  • ruoan valmistaminen, koodaaminen / tietokonepelien pelaaminen 

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuspäätöksestä saadaan tieto huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätietoja ja tarjoukset