Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ideointi alkaa nyt – mihin sinä käyttäisit 50 000 euroa?

Ylöjärven kaupungilla kokeillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa osallistuvaa budjetointia. Kaupungin talousarvioon on varattu 50 000 euroa, jonka käyttökohteista päättävät ylöjärveläiset suoraan itse.

Osallistuva budjetointi alkaa maanantaina 27.2. ideoiden haulla ja ideointiaikaa on 24.3. asti. Oman ideansa voi täyttää verkkolomakkeelle.

Osallistuvan budjetoinnin teemana vuonna 2023 on yhteisöllinen ilmapiiri eli rahan käyttökohteiden pitää lisätä ylöjärveläisten mahdollisuuksia yhteisölliseen toimintaan. Ehdotukset voivat liittyä esimerkiksi kohtaamispaikkoihin, tapahtumiin, ryhmä- ja virkistystoimintaan, yhteisiin tiloihin, harrastus- ja ulkoilumahdollisuuksiin tai yleiseen viihtyvyyteen.

Ideahaun jälkeen osallistuva budjetointi etenee seuraavasti:

  • Kaupungin työntekijöistä ja eri toimijoista nimetty raati jatkokehittää ideat äänestysehdotuksiksi.
  • Ylöjärveläiset päättävät toteutettavat kohteet äänestämällä.
  • Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin ja ovat toteutettavissa kuluvan vuoden 2023 aikana. 

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä ylöjärveläisten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhteistä keskustelua.

Osallistuva budjetointi on Suomessa ja kansainvälisesti vahvistuva toimintatapa. 

Ennen idean ehdottamista kannattaa tutustua osallistuvan budjetoinnin mahdollisuuksiin ja ehtoihin.

Ideoita voi ehdottaa verkkolomakkeella. 

Lisätietoja

Hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, p. 044 4811471