Hyppää sisältöön

Joukkoliikenne

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenne kuuluu yhteiseen kuusiportaiseen maksuvyöhykejärjestelmään. Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Vesilahti jakavat yhtenäiset liput ja lippuetuudet sekä asiakas- ja ikäryhmät.

Palveluista tiedotetaan Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen sivuilla.

Bussien reitit, aikataulut ja hinnasto (Nyssen verkkosivut)

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii kuntien yhteisenä seudullisena joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuudessa. Yhteistoiminnan piirissä ovat kaikki Tampereen kaupunkiseudun kunnat.

Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä. 

Joukkoliikennelautakunta (Tampereen kaupunki)

Linjasto2021-suunnitelma

Tampereen raitiotien ensimmäisen osan liikenne Hervanta - Pyynikintori ja Tays - Pyynikintori alkaa elokuussa 2021. Ratikkaliikenne muuttaa Tampereen seudun joukkoliikennejärjestelmää ja samalla bussiliikenteeseen toteutetaan linjastomuutoksia, joilla vastataan kaupunkiseudun kasvuun ja alueiden kehitykseen.

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päätti huhtikuussa 2019 vuoden 2021 linjastosta, joka määrittelee joukkoliikenteen palvelutason ja linjareitit. Nysse-liikennettä täydentävänä palveluna järjestetään kunnissa tämän lisäksi arkipäivisin palveluliikennettä sekä koulukuljetuksia.

Linjasto 2021 (Nyssen verkkosivut)

Nysse-liikenne syksyllä 2021

Liityntäpysäköinti

Ylöjärven keskusta-alueella on kolme joukkoliikenteen käyttäjille tarkoitettua maksutonta liityntäpysäköintialuetta. 

Liityntäpysäköinti Ylöjärvellä

Raitiotie

Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelu aloitettiin kesällä 2019 ja se päättyi helmikuussa 2021. 

Yleissuunnitelmassa määritettiin ratalinjausten lisäksi valtion maanteiden ja rautateiden risteämiskohdat, pysäkkien alustava sijainti ja määrä, periaate raitiotien sijainnista katupoikkileikkauksessa ja säilytysvarikoiden ja sähkönsyöttöasemien alustava sijainti. Yleissuunnitelman tulokset ja johtopäätökset palvelevat yleis- ja asemakaavoitusta, katusuunnittelua ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnittelua. 

Yleissuunnitelma ei ole sitova eikä tähtää välittömään raitiotien rakentamiseen. 

Lisätietoja raitiotien yleissuunnittelusta

Tampereen seudun joukkoliikenne

Suorakaide, jossa lukee Nysse

www.nysse.fi

Ylöjärven bussilinjat

80, 82, 84, 85, 86 sekä 28

Tiedote: Muutoksia bussiliikenteessä 9.8.2021 alkaen

Päivitetty: 16.8.2021