Hyppää sisältöön

Joukkoliikenne

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenne kuuluu yhteiseen kuusiportaiseen maksuvyöhykejärjestelmään. Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Vesilahti jakavat yhtenäiset liput ja lippuetuudet sekä asiakas- ja ikäryhmät. 

Käteismaksun käyttö päättyi busseissa kesäliikennekauteen siirryttäessä 6.6.2022. Käteisellä voi muutoksen jälkeenkin ostaa ennakkokertalippuja sekä matkakortille ladattavia lippuja kaikilla jälleenmyyjillä ja Nyssen asiakaspalvelupisteessä. Lisäksi busseissa on käytössä lähimaksu.

Yölisä poistui kaikista kausilipuista (30, 90 ja 360 vuorokautta) 1.2.2022.

Palveluista tiedotetaan Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen sivuilla.

Läntinen linjasto 2024

Nyssen koko linjasto uusittiin vuonna 2021, kun raitiotieliikenne käynnistyi Tampereella (Hervanta / Tays Keskussairaala - Tampereen keskusta).

Raitiotie laajenee lähivuosina Pyynikintorilta Lentävänniemeen, joten parhaillaan suunnitellaan läntistä bussi- ja ratikkalinjastoa yhteensopivaksi kokonaisuudeksi. Samalla myös muiden läntisten bussilinjojen palvelu uusitaan vastaamaan alueille määritettyjä palvelutasoja. Läntinen linjasto 2024 suunnitellaan vuoden 2022 aikana ja se otetaan käyttöön vuosien 2023–2024 aikana.

Linjasto 2024 -suunnitelma

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii kuntien yhteisenä seudullisena joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuudessa. Yhteistoiminnan piirissä ovat kaikki Tampereen kaupunkiseudun kunnat.

Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä. 

Joukkoliikennelautakunta (Tampereen kaupunki)

Liityntäpysäköinti

Ylöjärven keskusta-alueella on kolme joukkoliikenteen käyttäjille tarkoitettua maksutonta liityntäpysäköintialuetta. 

Liityntäpysäköinti Ylöjärvellä

Raitiotie

Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelu alkoi kesällä 2019 ja se päättyi helmikuussa 2021. Tämän jälkeen syksyllä 2021 alkoi tarkentava yleissuunnittelu, joka valmistui joulukuussa 2022. Yleissuunnittelu palvelee yleis- ja asemakaavoitusta, katusuunnittelua ja kunnallistekniikan sijoittamisen suunnittelua. Yleissuunnitelma ei ole sitova eikä tähtää välittömään raitiotien rakentamiseen. 

Lisätietoja raitiotien yleissuunnittelusta

Yhteystiedot

Riihioja Kirsi
Riihioja Kirsi
Hallintopäällikkö (sivistysosasto)
050 524 3371
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Sivistysosasto. Keskusvaalilautakunnan sihteeri.

Tampereen seudun joukkoliikenne

Mies katsoo kännykkään ja odottaa bussia.

www.nysse.fi

Ylöjärven bussilinjat

80, 82, 84, 85, 86 sekä 28

Muutoksia talvikauden 2023-2024 liikenteessä

Päivitetty: 13.2.2023