Hyppää sisältöön

Joukkoliikenne

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikenne kuuluu yhteiseen kuusiportaiseen maksuvyöhykejärjestelmään. Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Vesilahti jakavat yhtenäiset liput ja lippuetuudet sekä asiakas- ja ikäryhmät.

Palveluista tiedotetaan Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen sivuilla.

Bussien reitit, aikataulut ja hinnasto (Nyssen verkkosivut)

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii kuntien yhteisenä seudullisena joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuudessa. Yhteistoiminnan piirissä ovat kaikki Tampereen kaupunkiseudun kunnat.

Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä. 

Joukkoliikennelautakunta (Tampereen kaupunki)

Linjasto2021-suunnitelma

Tampereen raitiotien ensimmäisen osan liikenne Hervanta - Pyynikintori ja Tays - Pyynikintori alkaa elokuussa 2021. Ratikkaliikenne muuttaa Tampereen seudun joukkoliikennejärjestelmää ja samalla bussiliikenteeseen toteutetaan linjastomuutoksia, joilla vastataan kaupunkiseudun kasvuun ja alueiden kehitykseen.

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päätti huhtikuussa 2019 vuoden 2021 linjastosta, joka määrittelee joukkoliikenteen palvelutason ja linjareitit. Nysse-liikennettä täydentävänä palveluna järjestetään kunnissa tämän lisäksi arkipäivisin palveluliikennettä sekä koulukuljetuksia.

Linjasto 2021 (Nyssen verkkosivut)

Seuturatikka

Parhaillaan on käynnissä Seuturatikan eli Tampereen seudullisen raitiotien yleissuunnittelu, jossa tarkastellaan raitiotien laajentamista Tampereelta Pirkkalan, Kangasalan Lamminrahkan ja Saarenmaan sekä Ylöjärven suuntiin. Yleissuunnittelun tavoitteena on määrittää Tampereen kaupunkiseudun raitiotiejärjestelmän kehittämispolku. 

Yleissuunnittelu aloitettiin kesällä 2019. Työn aikana tutkitaan ja vertaillaan vaihtoehtoja kaikilla ratasuunnilla vuorovaikutteisen suunnittelun ja vaikutusten arvioinnin perusteella. Tavoitteena on tehdä päätöksiä ratalinjauksista syksyn 2020 aikana neljän yleissuunnitelman tilaajakunnan valtuustoissa. Yleissuunnittelu ei tähtää raitiotien välittömään rakentamiseen.

Seuturatikka -sivusto

Tampereen seudun joukkoliikenne

Suorakaide, jossa lukee Nysse

https://joukkoliikenne.tampere.fi

Ylöjärven bussilinjat

80, 81, 83, 84, 85, 86 sekä 28

www.nysse.fi/aikataulut-ja-reitit/linjat.html

Päivitetty: 11.12.2020