Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Lähes 350 hakemusta Ylöjärven omakotitontteihin, kiitos kaikille hakijoille

Ylöjärven kaupungin jokasyksyinen omakotitonttihaku herätti jälleen runsaasti kiinnostusta. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 342. 

Haettavissa oli 30.11.2022 mennessä yhteensä 23 tonttia kahdelta eri asuinalueelta Ylöjärven keskustan tuntumasta, Siltatien alueelta (17 tonttia) ja Siivikkalasta (6 tonttia). 

Hakemusten alustavan katselmuksen perusteella molemmat alueet kiinnostivat hakijoita, mutta Siivikkala oli suositumpi. Noin puolet haki tonttia vain Siivikkalasta, puolet sekä Siivikkalasta että Siltatieltä. Tonteista ehdottomasti suosituin oli Ahmantie 15, jonka puolet hakijoista (n. 175) oli asettanut ensimmäiseksi kohteekseen. 

Kaikkia tontteja haettiin samalla hakemuksella. Osa hakijoista haki muutamaa kohdetta, osa kaikkia tai lähes kaikkia tontteja. 

– Ennakkotiedustelujen sekä alueiden aiempien tonttihakujen perusteella osasimme ennakoida suurta kiinnostusta. Ennakointi oli kuitenkin edellisvuosia vaikeampaa muun muassa yleisen kustannustason nousun vuoksi. Pientaloasuminen lähellä palveluita ja luontoa kiinnostaa kuitenkin vahvasti edelleen, toteaa Ylöjärven kaupungin tontti-insinööri Markus Hagelberg

Tonttien saajat valitaan arpomalla. Arvonta pyritään järjestämään kahden viikon sisällä haun päättymisestä. Arvonnan toteutuksesta ja sen ajankohdasta tiedotetaan hakijoita sähköpostitse aivan lähiaikoina. (Päivitetty myöhemmin: arvonta järjestetään 15.12.2022.)

Kiitämme kaikkia Ylöjärveltä tonttia hakeneita. Tiedotamme tonttitarjonnastamme aktiivisesti myös jatkossa. Siltatien alueelta on tulossa jakoon uusia omakotitontteja myös vuonna 2023, Siivikkalasta todennäköisesti hieman myöhemmin (tarkennettu 9.1.2023).

Vuonna 2021 Ylöjärven kaupungilla oli haettavana 27 uutta omakotitonttia Siivikkalasta ja Siltatien alueelta. Hakemuksia tuli tuolloin liki 450. 

Osa Ylöjärven tonteista on jatkuvassa haussa ja niitä voi hakea ympäri vuoden. Kurussa ja Viljakkalassa on tarjolla monipuolisesti tontteja, jotka sijaitsevat lähellä palveluita luonnonkauniissa ympäristössä isojen järvien lähettyvillä. 

www.ylojarvi.fi/tontit 

Lisätietoja: 

  • Maanmittausinsinööri Ville Laitinen, p. 040 133 4541, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi