Hyppää sisältöön

Tontit

Ylöjärven kaupunki tarjoaa yli 33 000:lle asukkaalle viihtyisän ja kotoisan vaihtoehdon asua lähellä Tampereen sykettä mutta vain kivenheiton päässä monipuolisesta luontoympäristöstä.

Kasvavana kaupunkina Ylöjärvi pyrkii vuosittain jakamaan asemakaava-alueilta asuintontteja omakoti-, pari-, rivi- ja kerrostalorakentamiselle sekä liike- ja yritystontteja yritystoiminnalle. Kaupungin uusien alueiden tonttiluovutukset pohjautuvat pitkälti kaupungin maankäyttö- ja palveluohjelmaan (MAPSTO).

Tonttien sijainnit ja yleistiedot löytyvät tonttikartalta.

Kartalla näkyvät parhaillaan haettavana olevat ja jatkuvassa haussa olevat tontit, varatut tontit sekä tulossa olevat tontit. Klikkaamalla tonttia näet sitä koskevat tiedot sekä pääset avaamaan linkin mm. kaavamääräyksiin.

Tonttihaku

Tonttihaun tontit ovat uusia kohteita, jotka ovat haettavissa määräajan. Tonttihakukohtaiset tiedot ilmoitetaan kyseisen tonttihaun kohdalla. Uusien kohteiden tonttihaussa tontit saajat valitaan arpomalla tai laatukilpailulla. Pääsääntöisesti uudet omakotitalotontit jaetaan arpomalla ja laatukilpailua käytetään rivi-, pari- ja kerrostalotonteissa.

Pääsääntöisesti uusien alueiden tonttihaku pidetään syksyisin. Tonttien luovutus pyritään ajoittamaan niin, että alueen kunnallistekniikka on valmistunut.

Yritys- ja liiketilatonttien saajat valitaan neuvottelemalla. Tarkemmat tiedot yritys- ja liiketilatonteista saa kaupungin elinkeinoyhtiöstä, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:stä.

Omakotitonttien haku 11.10. - 1.11.2021

Jatkuvassa haussa olevat tontit

Osa tonteista on jatkuvassa haussa, eikä niille ole erillistä hakuaikaa. 

Jatkuvan haun tonttien luovutus tapahtuu seuraavasti: ensimmäisestä hakemuksesta alkaa kahden viikon hakuaika, jona aikana tulleet hakemukset samaan kohteeseen huomioidaan. Tilanteessa, jossa hakemuksia on tullut useampi kuin yksi, tontin saaja valitaan arpomalla. Muussa tapauksessa tonttia tarjotaan ensimmäiselle hakijalle.  

Jatkuvassa haussa olevat tontit  

Tulossa olevat tontit

Tulossa olevat tontit ovat tontteja, jotka sijoittuvat lainvoimaiselle asemakaavalle ja ovat kaupungin maankäyttö- ja palveluohjelman mukaisesti luovutettavaksi tulevia mutta eivät ole vielä luovutuskelpoisia. Tulossa olevat tontit eivät siis ole vielä haettavissa. Tarkemmat tiedot tonteista ilmoitetaan, kun ne siirtyvät tonttihakuun.

Toimipaikat

Kaupungintalo
Kaupungintalo
03 565 30 000 / vaihde ma-pe klo 8-15
kirjaamo@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, PL 22, 33470 Ylöjärvi / avoinna ma-pe klo 9-15
Näytä kartalla

Yhteystiedot

Hagelberg Markus
Tontti-insinööri
050 501 3295
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuruntie 14, 33470 Ylöjärvi
Tonttien myynti ja vuokraus
Päivitetty: 11.10.2021