Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Lähes 650 hakemusta Ylöjärven omakotitontteihin

Ylöjärven kaupungin omakotitonttihaku herätti tänä syksynä poikkeuksellisen paljon kiinnostusta. Hakemuksia tuli kaikkiaan 644, yksittäisiä hakijoita oli 492. Osa hakijoista haki tonttia useammalta kuin yhdeltä alueelta. 

Ylöjärven kaupungilla oli haettavana 11.11.2020 mennessä yhteensä 58 uutta omakotitonttia Metsäkylästä (31), Siivikkalasta (15), Siltatien alueelta (3) ja Viljakkalasta (9). 

Eniten kiinnostusta kohdistui Siivikkalan tontteihin, joihin tuli 355 hakemusta. Metsäkylän tontteihin tuli 175 hakemusta, Siltatien alueelle 110 ja Viljakkalaan 4.

Ylöjärven keskusta-alueen ja lähistön omakotitontit ovat aina herättäneet paljon mielenkiintoa, mutta tämänsyksyisen tonttihaun suosio yllätti silti.

– Siivikkalasta on tähän asti ollut tarjolla vain vähän omakotitontteja. Uuden asuinalueen keskeinen sijainti sekä vieressä oleva koulu ovat varmasti merkittäviä syitä suurelle suosiolle, pohtii Ylöjärven kaupungin tonttiasiamies Jouni Ruokanen.

Siivikkalasta samalta alueelta on näillä näkymin tulossa lisää tontteja jakoon ensi syksynä, samoin Siltatien alueelta.

Arvonta marraskuun lopulla

Silloin kun alueen tonttien hakijoita on enemmän kuin tontteja, tontin saaja valitaan arpomalla. Arvonta suoritetaan alueittain. Arvonnassa ensimmäisen arvan saanut voi valita haluamansa tontin. Näin menetellään niin kauan, kunnes kaikki tontit on jaettu. 

Arvonta järjestetään 25.11.2020 ja sen toteutuksesta tiedotetaan tarkemmin tonttia hakeneille. Koronavirustilanteen ja suuren hakijamäärän takia perinteistä fyysistä arvontatilaisuutta ei voida järjestää.  

Kiitämme kaikkia tonttia hakeneita. Tiedotamme tonttitarjonnastamme aktiivisesti myös jatkossa. Osa Ylöjärven tonteista on jatkuvassa haussa. 

www.ylojarvi.fi/omakotitontit 

Lisätietoja: tonttiasiamies Jouni Ruokanen, p. 050 501 3295, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi