Joukkoliikenne

Koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia joukkoliikenteessä 

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedottaa koronavirustilanteen vaikutuksista sivuillaan https://joukkoliikenne.tampere.fi/etusivu.html.

Nysse-bussit siirtyivät kesäaikatauluihin 11.5.2020. Matkan tiedot kannattaa tarkistaa ennakkoon reittioppaasta

Koronavirus aiheuttaa muutoksia myös Pirkanmaan ELY-keskuksen hankkimaan linja-autoliikenteeseen. Jokainen liikennöitsijä tiedottaa omalta osaltaan siitä, mitkä vuorot jäävät ajamatta. Koska tilanne voi muuttua nopeasti, on tärkeää aina tarkistaa ajankohtainen tieto ajettavista reiteistä ja aikatauluista suoraan liikennöitsijöiltä, liikennöitsijöiden nettisivuilta tai Matkahuollon aikatauluhausta.

Ylöjärven palvelubussit liikennöivät normaalisti aikataulujen mukaan.

Joukkoliikennettä ei tule käyttää sairaana ollessa.

Linjasto2021-suunnitelmasta päätettiin keväällä 2019

Ratikan ensimmäisen osan liikenne 3 Hervanta-Pyynikintori ja 4 Tays - Pyynikintori alkaa elokuussa 2021. Ratikkaliikenne muuttaa Tampereen seudun joukkoliikennejärjestelmää ja samalla bussiliikenteeseen toteutetaan linjastomuutoksia, joilla vastataan kaupunkiseudun kasvuun ja alueiden kehitykseen.

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päätti huhtikuussa 2019 vuoden 2021 linjastosta, joka määrittelee joukkoliikenteen palvelutason ja linjareitit. Nysse-liikennettä täydentävänä palveluna järjestetään kunnissa tämän lisäksi arkipäivisin palveluliikennettä sekä koulukuljetuksia.

> Linjasto 2021

Seudullinen maksuvyöhykejärjestelmä 

Koko Tampereen seudun joukkoliikenne siirtyi yhteiseen kuusiportaiseen maksuvyöhykejärjestelmään vuonna 2016. (tiedote 31.5.2016). Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Vesilahti saivat yhtenäiset liput ja lippuetuudet sekä asiakas- ja ikäryhmät. 

Uudistuksen myötä lippujen hinnat pääsääntöisesti halpenivat ja lipputuotteet monipuolistuivat Ylöjärvellä. Esimerkiksi Matkatieltä Soppeenmäestä pääsee Tampereelle halvimmalla mahdollisella taksalla. 

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii kuntien hyväksymän yhteistoimintasopimuksen mukaisesti kuntien yhteisenä seudullisena joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuudessa. Yhteistoiminnan piirissä ovat kaikki Tampereen kaupunkiseudun kunnat eli Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä siten, että joukkoliikenteen palvelutaso paranee ja palvelut tuotetaan asiakaslähtöisesti ja edullisesti.

Joukkoliikennelautakunta

 

Lisätietoja:
Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse


Sivu päivitetty 9.4.2020

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi