Joukkoliikenne

Linjasto2021-suunnitelmasta päätetään huhtikuussa 2019

Tampereella rakennetaan raitiotietä, jonka liikennöinti alkaa vuonna 2021. Linjasto2021-projektin tarkoituksena on sovittaa raitio- ja bussiliikenne sujuvaksi ja kustannustehokkaaksi kokonaisuudeksi. Projektissa selvitetään asukkaiden päivittäisiä liikkumistarpeita, kehitetään joukkoliikenteen palvelua matkustajien tarpeita kuunnellen ja ohjataan valitsemaan kestäviä kulkutapoja.

Luonnoksista on syntynyt suunnitelma, jota saattoi kommentoida verkossa helmikuun 2019 loppuun asti. Ylöjärvellä palautetta pystyi antamaan myös asukaslautakunnan järjestämässä asukasillassa 14.3.2019. 

Tampereen seudun joukkoliikennelautakunta päättää linjastosta huhtikuussa 2019. Lisätietoja suunnitelmasta: joukkoliikenne.tampere.fi.

Joukkoliikenteen talviaikataulut voimaan 9.8.2018

Nyssen eli Tampereen seudun joukkoliikenteen talven liikennekausi käynnistyi 9.8.2018. Aikatauluja saa busseista sekä jakelupisteistä ympäri seudun. Tarvitsemansa aikataulut voi myös tulostaa Tampereen joukkoliikenteen nettisivuilta. Aikataulutietoa on erilaisissa muodoissa myös Tampereen joukkoliikenteen digipalveluissa. Aikataulukirjaa ei enää julkaista.

Ylöjärven liikenteessä merkittävimpiä muutoksia ovat:

  • Linja 84 ajaa jälleen kesätauon jälkeen Lakialan tutkimuskeskukselle
  • Linja 86 (Siivikkala - Soppeenharju - Soppeenmäki) palaa kesätauolta
  • Linja 87 ( Manni - Viljakkala - Ylöjärvi ja Kyrönlahti- Viljakkala) palaa kesätauolta.

Seudullinen maksuvyöhykejärjestelmä 

Koko Tampereen seudun joukkoliikenne siirtyi yhteiseen kuusiportaiseen maksuvyöhykejärjestelmään vuonna 2016. (tiedote 31.5.2016). Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Vesilahti saivat yhtenäiset liput ja lippuetuudet sekä asiakas- ja ikäryhmät. 

Uudistuksen myötä lippujen hinnat pääsääntöisesti halpenivat ja lipputuotteet monipuolistuivat Ylöjärvellä. Esimerkiksi Matkatieltä Soppeenmäestä pääsee Tampereelle halvimmalla mahdollisella taksalla. 

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii kuntien hyväksymän yhteistoimintasopimuksen mukaisesti kuntien yhteisenä seudullisena joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuudessa. Yhteistoiminnan piirissä ovat kaikki Tampereen kaupunkiseudun kunnat eli Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä siten, että joukkoliikenteen palvelutaso paranee ja palvelut tuotetaan asiakaslähtöisesti ja edullisesti.

Joukkoliikennelautakunta

 

Lisätietoja:
Tampereen seudun joukkoliikenne


Sivu päivitetty 14.3.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi