Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Liikuntaneuvoja kannustaa ja auttaa liikkumaan

Jos liikkumaan lähteminen tuntuu hankalalta, kannattaa varata aika Ylöjärven kaupungin liikuntaneuvontaan.

Kaupungin palvelu on tarkoitettu terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuville, kaikenikäisille ylöjärveläisille. Kyse on helposti omaksuttavasta ja maksuttomasta tuesta, jota antavat Ylöjärven kaupungin liikunnanohjaajat.

Neuvontaan voi tulla esimerkiksi silloin, kun motivaatio liikuntaan on kadoksissa tai tarvitsee apua elintapojen muuttamiseen. Liikuntaneuvonnassa keskustellaan asiakkaan henkilökohtaisista toiveista liikkumisen suhteen ja lähdetään tutustumaan liikkumiseen yhdessä.

– Aika usein asiakkaalle tehdään henkilökohtainen kuntosaliohjelma. Jonkun toisen kanssa voidaan lähteä vaikka yhdessä kävelylenkille ja sijoittaa sen varrelle lihaskuntoharjoituksia. Kolmannen kanssa kokeilemme vesijumppaa, liikunnanohjaaja Leena Äikäs sanoo.

Liikuntaneuvoja on asiakkaan tukena matkan varrella ja auttaa kaikessa, missä pystyy. Tarvittaessa liikuntaneuvoja voi ohjata asiakkaan esimerkiksi fysioterapiaan tai ravitsemusneuvojalle.

Jos kiinnostavaa liikuntamuotoa ei löydy Ylöjärven tarjonnasta, kartoitetaan lähialueiden seurojen ja yhdistysten toimintaa ja pyritään tällä tavalla löytämään jokaiselle oma ja mieluinen tapa liikkua. Tarvittaessa liikuntaneuvoja tulee ensimmäiselle harjoituskerralle mukaan.

Useimpiin liikuntamuotoihin pääsee tutustumaan kerran tai kaksi maksutta. Jatkossa asiakas maksaa kulut itse, joten harrastuksen hinta otetaan heti alusta alkaen huomioon.

Kokeilukertojen jälkeen liikuntaharrastusta pitää toki jatkaa itsenäisesti. Muutaman viikon kuluttua liikuntaneuvoja ottaa yhteyttä ja varmistaa, että harrastus on jatkunut.

Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät liikuntaneuvonnan sivuilta.