Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Osallistuvan budjetoinnin äänestys ratkesi – Viljakkalaan rakennetaan monitoimikenttä

Osallistuvan budjetoinnin ideoista 20 eteni toukokuussa järjestettyyn kuntalaisäänestykseen. Äänestyksessä annettiin yhteensä 961 ääntä, ja reilusti eniten ääniä sai Viljakkalan yhtenäiskoulun monitoimikentän rakentaminen. Äänestystulos oli selkeä: idea keräsi yhteensä 356 ääntä, mikä oli 37 prosenttia annetuista äänistä. 

Monitoimikenttää on nyt aloitettu suunnittelemaan, ja osallistuvaan budjetointiin varattu raha tulee käytettyä hankkeeseen kokonaisuudessaan.

– Yhteisöllinen ilmapiiri syntyy kohtaamisista ja moninaisesta yhdessä tekemisestä. Ylöjärveläisiltä syntyneet ideat ovat monipuolisuudessaan ja runsaudessaan hyviä esimerkkejä siitä, mitä kaikkea tämän vuoden teema pitää sisällään. Uskon, että nämä ideat antavat meille mahdollisuuden löytää erilaisia tapoja yhteisöllisen ilmapiirin vahvistamiseksi myös muutenkin kuin vain toteutukseen päätyneen idean kautta, iloitsee kaupungin hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen.

Äänestyskohteina tarjolla ollut kirjo oli laaja, ja kohteet olivat monipuolisia ja erilaisia. Toiseksi eniten ääniä sai idea urheilutarvikkeiden ostamisesta kouluille, päiväkoteihin ja kirjastoihin lainattavaksi. Yli kymmenen prosenttia äänistä saivat seuraavat ideat:

  • Rakennetaan Viljakkalan yhtenäiskoulun pihaan monitoimikenttä (37 %)
  • Lisätään eri-ikäisten mahdollisuuksia liikkumiseen ostamalla urheilutarvikkeita kouluille, välituntileikkeihin, päiväkoteihin ja kirjastoihin lainattavaksi (30 %)
  • Maisemakukkapellon perustaminen (19 %)
  • koulujen välituntialueiden viihtyisyyden parantaminen ja yhtenäistäminen (17 %)
  • Nuorisotilojen yleisilmeen ja välineistön uudistaminen (14 %)
  • Kuuselan rannan elävöittäminen (12 %)
  • Yhteinen olohuone: kohtaamispaikka kaiken ikäisille (11 %)
  • Tarjotaan mahdollisuus bussikyytiin Ylöjärven reuna-alueilla asuville kaupungin järjestämiin yhteisöllisiin tapahtumiin (11 %)

Kokonaisuudessaan äänestystulokseen voi tutustua osallistuvan budjetoinnin verkkosivulla.

Osallistuvan budjetoinnin eteneminen Ylöjärvellä

Osallistuvaa budjetointia kokeillaan Ylöjärvellä ensimmäistä kertaa vuonna 2023. Tänä vuonna teemana on yhteisöllinen ilmapiiri.

Osallistuva budjetointi alkoi ideaehdotuksilla helmi-maaliskuussa. Ideoita tuli yli 300, joista erikseen nimetty raati jatkojalosti ideat äänestyskohteiksi. Äänestys oli avoinna 8.-21.5.2023. Äänestys oli mahdollista verkkolomakkeella tai kirjastoissa. Yhdellä äänestyskerralla pystyi antamaan äänensä kolmelle suosikki-idealle.

– Minut tekee erityisen iloiseksi se, että ylöjärveläiset osoittivat aktiivisella otteellaan halunsa vaikuttaa ja olla mukana rakentamassa yhteistä päätöstä – se, jos mikä, on yhteisöllisen ilmapiirin kannalta merkittävää. Yhdessä olemme enemmän ja tämän tyylistä vaikuttamista tarvitaan. Iso kiitos jokaiselle ylöjärveläiselle! hyvinvointipäällikkö Saarinen sanoo. 

Osallistuvan budjetoinnin jatkosta päätetään talousarvion yhteydessä.