Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Pirkanmaan hyvinvointialueen toiminta käynnistyi, voit edelleen asioida tutussa palvelupisteessä

Pirkanmaan hyvinvointialueen tiedote 2.1.2023

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten terveys- ja sosiaalipalveluista ja pelastuspalveluista.

Voit asioida samoissa paikoissa kuin aiemmin ja ottaa yhteyttä suoraan esimerkiksi oman asuinkuntasi terveysasemalle, neuvolaan tai sosiaalipalveluihin samalla tavalla kuin aiemminkin.

Kaikki Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelut löydät osoitteesta pirha.fi. Voit myös käyttää sähköistä asiointia. 

Osa kuntien sote-palvelujen lankanumeroista on muuttunut, mutta vanhoista numeroista on soitonsiirto uusiin numeroihin huhtikuun loppuun asti. Puhelusi ohjautuu oikeaan paikkaan, vaikka soittaisit vanhaan numeroon. Vanhoissa numeroissa on tiedote vuoden loppuun asti. Kaikki matkapuhelinnumerot ja Taysin numerot säilyvät ennallaan.

Pelastuslaitoksen tiedot löytyvät osoitteesta www.pelastustoimi.fi/pirkanmaa.

Hyvinvointialueen verkkosivuilla on käytössä Pirbotti-chat, jossa voit kysyä neuvoa. Chattiin pääset verkkosivujen oikeassa alareunassa olevan vihreän puhekuplan kautta. Ellet löydä tietoa verkosta, sosiaali- ja terveyspalvelujen yleinen neuvontanumero eli Sote-luuri auttaa numerossa 03 384 5050 arkisin klo 8–18. Sote-luurissa ei käsitellä asiakastietoja tai palvelun ja hoidon tarvetta. Sote-luurissa sekä chatissa on ollut ruuhkaa.

Kun oma terveysasemasi on kiinni ja tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvonnan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta palvelee joka päivä klo 7–22. Jos harkitset päivystykseen menemistä, kysy ohjeita ja neuvoja vuorokauden ympäri päivystysavun numerosta 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Lisää aiheesta

Neuvonta ja ohjaus Pirkanmaan hyvinvointialueen sivuilla

Ylöjärven kaupungin kotisivut:
Hyvinvointialue ja sote-uudistus -infosivu

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tiedot löytyvät hyvinvointialueen sivuilta eikä niitä enää ole kaupungin sivuilla infosivua lukuun ottamatta (3.1.2023 alkaen).