Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Prisman kauppakeskuksen kaava sai lainvoiman, hanke etenee ripeästi

Prisman kauppakeskuksen Ylöjärvelle mahdollistava kaavamuutos on saanut lainvoiman. Pirkanmaan Osuuskauppa haluaa edetä hankkeessa ripeästi. 

– Haemme rakennuslupaa välittömästi. Sen vahvistumisen jälkeen rakentaminen voisi alkaa parhaimmillaan jo talvella 2023. Valmista voisi tällöin olla syksyllä 2024, arvioi liikepaikkojen kehittämispäällikkö Raino Pesu Pirkanmaan Osuuskaupasta. 

– Hanke on edennyt hyvin. Yhteistyö kaupungin kaavoituksen kanssa on ollut erittäin sujuvaa. Myös suunnittelu ja varautuminen raitiotien mahdolliseen tuloon on tehty huolellisesti. 

Prisman rakentaminen Ylöjärvelle on yksi Pirkanmaan Osuuskaupan lähivuosien merkittävämpiä investointeja. 

– Kauppakeskuksen yhteyteen saadaan kumppaneiden ja vuokralaisten myötä myös uusia arjen palveluita ja ravintoloita. Näistä Hesburger ja Prisma-parturi-kampaamo ovat jo vahvistuneet, ja lisää paljastuksia tehdään pitkin matkaa hankkeen edetessä, kertoo Prisma-ketjujohtaja Karlos Kotkas

Kaupungin näkökulmasta uusi kauppakeskus on toteutuessaan Ylöjärven lähihistorian suurimpia yksittäisiä yritysinvestointeja. 

– Investointi tukee Ylöjärven kaupungin kasvuohjelmaa ja sillä on merkittäviä myönteisiä työpaikkavaikutuksia. Otamme hankkeen varsinaisen käynnistymisen ilolla vastaan, toteavat kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki

Kaava sisältää nykyisen markettitontin ja osan Leijapuistoa 

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi Prisman kauppakeskuksen mahdollistavan kaavamuutoksen kokouksessaan 14.11.2022. Kyse on asemakaavan muutoksesta Kirkonseudun korttelissa 155 ja eteläpuoleisella Leijapuiston alueella.

Muutosalue rajautuu lännessä Leijatiehen, idässä Kuruntiehen, pohjoisessa Lähdevainiontiehen ja etelässä Leijapuistoon. Asemakaavamuutoksen tavoitteena oli laajentaa nykyistä S-marketin tonttia ja lisätä rakennusoikeutta Prisma-kauppakeskusta varten.

Kaavaehdotus oli nähtävillä keväällä 2022 ja siihen tehtiin tämän jälkeen pieniä teknisiä tarkistuksia.

Kaupunginvaltuusto 14.11.2022

Kaavamuutoksen sivu:
Kirkonseudun kortteli 155 ja Leijapuisto (Prisman kauppakeskus)


Kuva: Kaavakohde sijaitsee Ylöjärven keskustaajamassa. Kaava sisältää nykyisen S-marketin tontin ja osan Leijapuistoa. Kaavaehdotus oli nähtävillä 27.4.-27.5.2022. Kuva on havainnekuva kauppakeskuksen suunnitelmasta (kuva Arkkitehtitoimisto Q-ARK).