Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Syksyn Salin klassiset -konsertissa nautitaan jälleen musiikkielämyksestä

Syksyn Salin klassiset -konsertti järjestetään Ylöjärven kaupungintalon Ylöjärvi-salissa (Kuruntie 14) sunnuntaina 19.11. klo 15. Konsertissa esiintyvät Terhi Paldanius, viulu, Elina Heikkinen, alttoviulu, Liina-Mari Raivola, sello ja Matleena Koivusaari, piano.

Konsertin ohjelma

Henriëtte Bosmans: sonaatti sellolle ja pianolle, a-molli (1919)
Bosmans tuli 1920-luvulla tunnetuksi etenkin erinomaisena pianistina, mutta hän teki suhteellisen paljon musiikkia myös sellolle. Hänen säveltäjän uraansa varjostivat naissäveltäjien liki olematon asema 1900-luvun alun Euroopassa sekä toinen maailmansota, jonka viimeisenä kolmena vuotena suhteet ulkomaille katkesivat täysin ja juutalaisia sukujuuria omaavan Bosmansin oli kiellettyä esiintyä Hollannissa julkisesti. Bosmansin sävellystyyli on täynnä romanttista tunteiden vuolautta ja lyyrisen kauniita melodioita.

Ernest Chausson: pianokvartetto op.30, A-duuri (1897)
Chausson suhtautui sävellystyöhönsä suurella pieteetillä, jonka takia säveltäjän tuotanto ei ole määrältään kovin runsas. Omaleimainen musiikillinen ilmaisu ja sävellysteknisesti taitava toteutus ovat kuitenkin nostaneet hänet merkittävien, ranskalaisten säveltäjien joukkoon. Chaussonin musiikissa yhdistyvät perin ranskalaiset sointumaailmat laajojen ja vapaiden muotojen kautta ajan saksalaiseen sävellysperinteeseen. Esitettävä teos on hänen viimeinen suuri teoksensa ennen säveltäjän kuolemaa traagisessa polkupyöräonnettomuudessa.

Esiintyjät

Terhi Paldanius on Kamus-kvartetin perustajajäsen ja opiskellut kvartetin kanssa mm. Euroopan kamarimusiikkiakatemiassa (ECMA) ja Britten-Pears-ohjelmassa Englannissa. Paldanius on ollut tilaamassa ja kantaesittämässä useiden suomalaisten säveltäjien teoksia ja levyttänyt useita palkittuja albumeja. Hän toimii myös Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana Kamuksen kanssa.

Liina-Mari Raivola on aktiivinen kamarimuusikko ja idearikas konserttijärjestäjä. Tällä hetkellä Liina-Mari Raivola tekee taiteellisen tutkimuksen tohtoriopintoja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Raivola on työskennellyt monissa eri tehtävissä selloa soittaen ja opettaen. Hän on myös esiintynyt monilla Suomen merkittävimmillä kamarimusiikkifestivaaleilla.

Matleena Koivusaari on konsertoinut laajalti Suomen taidemusiikkikentällä solistina, kamarimuusikkona ja orkesterien riveissä. Tällä hetkellä hän keskittyy Suomen Kulttuurirahaston tukemana Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa taiteelliseen megalomaniaprojektiinsa, jossa yhdistyvät musiikki, filosofia ja fiktio.

Elina Heikkinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2019. Hän on tehnyt usean vuoden ajan sijaisuuksia pääkaupunkiseudun orkestereissa ja toimii aktiivisesti kamarimuusikkona. Heikkinen on myös perustamansa Kangasala Classic -festivaalin taiteellinen johtaja, Hyvinkään Orkesterin intendentti ja Kumpulan kamarikonsertit -konserttisarjan taiteellinen ja toiminnallinen johtaja.

Liput

Ennakkoliput myynnissä lippu.fi -palvelussa

  • 12,6 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi)
  • 7 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi) eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Liput ovelta 19.11. klo 14–15, huom. vain käteismaksu

  • 15 €
  • 10 € eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Alle 12-vuotiaat pääsevät konserttiin maksutta. Konsertin kesto on noin tunti, ei väliaikaa.

Sisäänkäynti konserttiin kaupungintalon D-ovesta, joka on valtuustosalin ja Vanhan Räikän puoleisessa kulmassa kaupungintalon aukiolla. Tila on esteetön. Saattaja pääsee konserttiin maksutta. Tapahtuman järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Lisätiedot:
Mari Jämsén, kulttuuri- ja markkinointituottaja
Ylöjärven kulttuuripalvelut
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi                                                                                                             
p. 050 569 4595                                                       
www.ylojarvi.fi/tapahtumat