Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Tapahtumat/Jari Arffman: Soiva elämä – Tampere Filharmonia, valokuvia ja lyhytelokuva Leijan Avenuella
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Jari Arffman: Soiva elämä – Tampere Filharmonia, valokuvia ja lyhytelokuva Leijan Avenuella

13.3.2024 klo 9:00-5.4.2024 klo 19:00

Kuva näyttelystä, kehystettyjä valokuvia seinällä sekä näyttö lyhytelokuvan katselua varten.

Jari Arffmanin Dokumenttiprojekti Tampere III, Soiva elämä – Tampere Filharmonia, on nähtävissä ja kuultavissa pääkirjasto Leijan Avenuen Sinisellä seinällä 13.3.–5.4.2024.

Näyttelyssä on valokuvia Tampereen Filharmonian muusikoista ja ylikapellimestareista. Näyttelyyn kuuluu myös lyhytelokuva Lakana – Sheet, jossa yhdistyy näyttelyn valokuvat ja  Tampere Filharmonian pasunistin Antti Hirvosen elokuvaan säveltämä teos 9 a.m.

Näyttely koostuu Arffmanin talven 2022–23 aikana Tampere Filharmonian työyhteisön jäsenistä ottamista 20 muotokuvasta. Orkesterin työyhteisöllä on ollut mahdollisuus äänestää näyttelyyn päätyneet valokuvateokset. Tällä tavalla orkesteri on ollut osa myös näyttelyn taiteellista työtä.

Valokuvaaja kertoo näyttelystään näin:

”Nämä ovat valokuvateoksia (2022–2023) Tampere Filharmonian muusikoista ja ylikapellimestareista. He edustavat armotonta sivistyksen armoa ja ihmisten valoa näinä julmina aikoina. Olen valokuvannut heidät näyttääkseni heidät heille itselleen ja sitä kautta myös muille yleisöille.”

”Näillä esiintyvillä taiteilijoilla on työnsä puolesta vahva julkisuuskuva, mutta nämä kuvat ovat näyttämön takaisista tiloista niin Tampere-talossa, kotona, kuntosalilla, puistossa, lumisessa Kaupin metsässä, Tuomiokirkossa kuin Kauppahallissa ennen ja jälkeen harjoitusten ja konserttien. Heidän inhimillisyytensä ja ihmisyytensä korostuu tiukan ammattilaisuuden sijaan.”

”Valokuvataiteeni yksi vahvoja piirteitä on luoda sen kautta yhteisöissä myönteisiä muutoksia. Koska Tampere Filharmonia on erityisesti työyhteisö, niin valokuvataiteellisella työllä voi vaikuttaa työyhteisön ilmapiiriin, tunnelmaan ja kommunikointiin, sen työhyvinvointiin. Itsensä näkemistä ja itseymmärrystä vahvistaa se, että orkesteri (97 muusikkoa ja yhdeksän hallintotyöntekijää) on itse äänestänyt 20 näyttelyteosta 47 työvedoksesta ja ollut näin konkreettisesti osa näyttelyn taiteellista työtä.”

”Lyhytelokuva Lakanan leikkauksen rytmi syntyy, kun näyttelyteosten animoidut still-kuvat yhdistyvät musiikkiin ja valokuvataidesarjan Bart® Genelec Oy, White Noise (2021–2022) animoituihin still-abstrakteihin. Kappale 9 a.m (2023) on nauhoitettu ja miksattu lyhytelokuvaa varten ja se luo elokuvaan draamallista jatkuvuutta luoden ja tukien kuvakerrontaa, alusta loppuun saakka.”

”Lakanan musiikin on säveltänyt ja tuottanut Antti Hirvonen, Tampere Filharmonian pasunisti. JJ Studiolla Tampereen Hämeenpuistossa Tampere Filharmonian muusikot Lotta Laaksonen (1. viulu), Anna Angervo (2. viulu), Anni Tiainen-Hammo (alttoviulu) ja Sirja Nironen (sello) soittivat heinäkuussa 2023 Hirvosen sävellyksen 9 a.m. Juuso Nordlundin äänittäessä. Lyhytelokuvan leikkaaja on kuvataiteilija Matias Rogers.”

Tiedot

Alkaa:
13.3.2024 klo 9:00
Loppuu:
5.4.2024 klo 19:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Ylöjärven pääkirjasto Leija
Koivumäentie 2
33470 Ylöjärvi,
+ Google Map