Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Yli 150 hakemusta Ylöjärven omakotitontteihin, kiitos kaikille hakijoille

Ylöjärven kaupungin jokasyksyinen omakotitonttihaku herätti jälleen paljon kiinnostusta. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 152. Määrä on huippuvuosia pienempi, mutta kaupungin näkökulmasta edelleen erittäin hyvä.

Haettavissa oli 31.10.2023 mennessä yhteensä 23 tonttia kahdelta eri asuinalueelta Ylöjärven keskustan tuntumasta, Siltatien alueelta (18 tonttia) ja Metsäkylästä (5 tonttia). 

Kokonaishakijamäärältään Siltatien alue oli suositumpi, mutta hakijoista peräti yli puolet valitsi Metsäkylän tontteja ensimmäisenä vaihtoehtonaan. Tonteista suosituin oli kuitenkin Siltatien alueen Raudantakojantie 15, jonka noin kolmasosa oli asettanut ensimmäiseksi kohteekseen. 

Kaikkia tontteja haettiin samalla lomakkeella, johon tontit tuli laittaa ensisijaisuusjärjestykseen. Osa hakijoista haki muutamaa kohdetta, osa taas laittoi hakemukseensa suuren osan tonteista. 

– Alueiden aiemmat tonttihaut antoivat odottaa hyvää määrää hakemuksia, mutta viimeisen viikon runsas hakijamäärä tuli myönteisenä yllätyksenä. Ennakointi oli tällä kertaa vaikeaa muun muassa yleisen kustannustason nousun ja rakennusalan haasteiden vuoksi. Luonnonläheinen pientaloasuminen keskustan palveluiden tuntumassa kiinnostaa kuitenkin edelleen, arvioi Ylöjärven kaupungin tontti-insinööri Janne Kuronen

Tontit jaetaan arpomalla. Arvonta järjestetään 14.11.2023. Arvonnan toteutuksesta ja sen ajankohdasta tiedotetaan hakijoita sähköpostitse lähiaikoina.

Kiitämme kaikkia Ylöjärveltä tonttia hakeneita. Tiedotamme tonttitarjonnastamme aktiivisesti myös jatkossa.

Osa Ylöjärven tonteista on jatkuvassa haussa ja niitä voi hakea ympäri vuoden. Kurussa ja Viljakkalassa on tarjolla monipuolisesti tontteja, jotka sijaitsevat lähellä palveluita luonnonkauniissa ympäristössä isojen järvien lähettyvillä. 

Lisätietoja:

Tontti-insinööri Janne Kuronen
p. 050 501 3295, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

www.ylojarvi.ti/tonttihaku