Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven 16. elinkeinopalkinto Lehtovuori Oy:lle

75-vuotias elinympäristökalusteiden valmistaja Lehtovuori Oy on Ylöjärven kaupungin vuoden 2020 elinkeinopalkinnon saaja.

Valinnan tehnyt Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n hallitus perustelee palkitsemistaan sillä, että perinteikäs perheyritys on tärkeä työllistäjä. Tällä hetkellä Lehtovuori Oy:n palveluksessa on 45 työntekijää. Kesäkausi tuo lisää työntekijöitä. Lehtovuori Oy on vakaa ja vahva kasvuyritys; sen strategiana on kasvaa vuosittain kaksilukuinen prosenttimäärä. Lehtovuori Oy on toimialansa edelläkävijä, vahva brändi ja markkinajohtaja Suomessa. Yritys satsaa vientiin.

Lehtovuorelaiset seuraavat tarkasti ajan trendejä. Kaupungistuminen tarjoaa elinympäristökalusteiden kehittämiselle ja valmistamiselle suuret mahdollisuudet. Digihaaste otetaan huomioon tuotteiden monimuotoisuudessa; hyvä esimerkki on aurinkoenergiajäteastia. Lehtovuori Oy vahvistaa omalta osaltaan Ylöjärven vetovoimaa yrittäjäkentässä.

Ylöjärven kaupungin elinkeinoyhtiö Ylöjärven Yrityspalvelu Oy jakoi elinkeinopalkinnon nyt 16. kerran. Aikaisemmin tunnustuksen ovat saaneet: Ylöjärven Uutiset Oy, Sukkamestarit Oy, Avant Tecno Oy, Rakennustoimisto Arkta Oy, Dynaset Oy, Kauppakeskus Elo/kauppiasyhdistys, ST-Koneistus Oy, Terttu ja Jaakko Pirtinaho, Plastiroll Oy, SIM Finland Oy, Tampereen Kovakivi Oy, Eppu Normaali, Carsport Design / Jonasson Oy, Toikkonen Oy ja Tampereen Konepajat Oy.

Ylöjärven kaupungin elinkeinopalkinto on huomionosoitus edistyksellisestä ja vireästä yritystoiminnasta sekä julkinen kiitos paikkakunnan imagon vahvistamisesta elinkeinoelämän keinoin. Ylöjärvi on linjannut strategiassaan itsensä yritysystävälliseksi kaupungiksi. Ylöjärvi sai toissa vuonna Pirkanmaan Yrittäjien myöntämän Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta 2018 -palkinnon.

Elinympäristökalusteiden markkinajohtaja Lehtovuori Oy hakee kasvua viennistä

Kansainväliset megatrendit, keskittyminen ja kaupungistuminen, tuovat voimakasta myötätuulta elinympäristökalusteistaan tunnetun Lehtovuori Oy:n menestymiseen sekä koti-Suomessa että ulkomailla kaikissa maanosissa. Viime vuonna 7,2 miljoonan euron suuruisen liikevaihdon tehnyt kasvuyritys tavoittelee tulevina vuosina noin parinkymmenen prosentin eteenpäinmenoa.

Toimitusjohtaja Eero Ojanen korostaa, että innovatiivisuudestaan, korkeatasoisesta muotoilustaan ja laadukkaista, aikaa kestävistä tuotteistaan kuulu elinympäristökalusteiden valmistaja haluaa olla jatkossakin toimialansa arvostettu edelläkävijä.

Lehtovuori Oy:n suurimpia asiakkaita ovat kaupungit ja kunnat. Ne satsaavat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin viihtyisiin elinympäristöihin. Ylöjärveläisyrityksen valttikorttina on vahva tuotekehitys.

Lehtovuori Oy:n hallituksen jäsen ja tuotekehitysasiantuntija Yrjö Ojanen ehdottaa, että Ylöjärven kaupunki sekä Ylöjärven Yrityspalvelu Oy ottaisivat tehtäväkseen konelaakson perustamisen Ylöjärven seudulle. Ojasen mukaan pirkanmaalaisesta konelaaksosta pystyisi kehittymään yhdysvaltalaisen Piilaakson kaltainen maailmannapa. Konelaaksosta hyötyisi niin elinkeinoelämä kuin yhteiskuntakin.

Lisätietoja:

  • Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki, p. 050 351 6507
  • Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto, p. 040 133 4550
  • Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen, p. 050 466 3610
  • www.lehtovuori.fi

Kuva: Eero Ojanen, Laila Ojanen ja Yrjö Ojanen ottivat vastaan Ylöjärven kaupungin vuoden 2020 elinkeinopalkinnon. Sen luovuttivat Mika Kotiranta, Timo Isolähteenmäki, Jarkko Sorvanto, Reijo Karppinen, Jaana Lamminen, Tanja Vuori, Tarja Toivonen ja Anne Salonen. (Kuva: Matti Pulkkinen / Pirmediat)