Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven jäähalliin Suomen ensimmäinen digitaalinen hiilidioksidijärjestelmä

Ylöjärven Jäähalli Oy ja Huurre ovat sopineet Suomen ensimmäisen digitaalisen hiilidioksidipohjaisen energiajärjestelmän toimittamisesta Ylöjärven jäähalliin, Euromaster Areenaan. Uusi, erittäin energiatehokas järjestelmä pienentää merkittävästi hallin hiilijalanjälkeä tuottamalla sekä jäähdytyksen että kaiken jäähallissa tarvittavan lämmön. Samalla uudistus parantaa harjoitusolosuhteita.

– Hanke toteutettiin innovaatiokumppanuusmenettelyllä. Halusimme alusta asti löytää tarpeisiimme mieluummin huomisen kuin eilisen ratkaisun. Innovatiivisuuden ja uuden teknologian lisäksi pääkriteereitä hankinnassa olivat elinkaarikustannukset, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys, kertoo Ylöjärven Jäähalli Oy:n toimitusjohtaja Rami Honkala.

–  Me näemme uuden teknologian mahdollisuutena olla mukana kehittämässä uusia ratkaisuja meidän ja muiden jäähallien tarpeisiin. Ylöjärven jäähalli on valmistumisestaan lähtien toiminut suunnannäyttäjänä monessa asiassa. Näin haluamme toimia myös jatkossa. Ja vaikka kyse on Suomen ensimmäisestä hiilidioksidipohjaisesta energiajärjestelmästä jäähallissa, on hyvä muistaa, että maailmalla, esimerkiksi Ruotsissa, ollaan tässä Suomea edellä.

Innovaatiorahoituskeskus Business Finland on myöntänyt uudistukselle energiatukea, jota korottaa uuden teknologian käyttöönotto hankkeessa.

Uusi energiajärjestelmä asennetaan pääosin 1.4.-1.9.2019. Halli on tämän ajan kiinni.

Ylöjärven jäähallissa, Euromaster Areenassa on kaksi kaukaloa ja sen käyttöaste on Pirkanmaan korkeimpia. Perinteisten kaukalolajien lisäksi hallissa voi harrastaa curlingia. Katsomoon mahtuu yli 500 henkeä. Hallissa on myös kahvila sekä kabinetti, jota voi vuokrata kokouskäyttöön. Halli on valmistunut vuonna 1999.

Ylöjärven Jäähalli Oy on Ylöjärven kaupungin omistama yhtiö.

www.ylojarvenjaahalli.fi

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Rami Honkala, Ylöjärven Jäähalli Oy, p. 040 172 9636, etunimi.sukunimi@ylojarvenjaahalli.fi