Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven keskustan ideakilpailun työt julkistettiin

Ylöjärven keskustan ideakilpailun ehdotukset on julkaistu verkossa (katso ehdotukset täältä). Ehdotukset ovat kaikkien kiinnostuneiden katsottavissa ja kommentoitavissa 31.8.2023 asti. 

Ideakilpailuun tuli määräaikaan mennessä 27 ehdotusta. Näistä yksi ei vastannut kilpailun tehtävänantoa eikä sitä hyväksytty, joten kilpailutöitä on esillä 26. 

– Olemme tyytyväisiä kilpailutöiden määrään, samoin niiden laatu vaikuttaa hyvältä, luonnehtii tuomariston puheenjohtaja, Ylöjärven kaupunginvaltuuston jäsen Juho Ojares

– Ehkä hieman yllättävää on se, että monessa työssä monitoimitalon paikaksi on valikoitunut kaupungintalon ympäristö Leijapuiston sijaan. Kieltämättä monitoimitalon sijoittuminen kaupungintalon läheisyyteen kehittäisi Räikän aluetta ja toisaalta tukisi asumisen laajempaa sijoittamista Prisman ja kaavaillun raitiotien päätepysäkin lähelle, Ojares pohtii. 

Tuomaristo kokoontuu useita kertoja kesän ja syksyn aikana arvioimaan kilpailutöitä. Kilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa 2023. 

Tuomaristo kokoontui ensimmäisen kerran 16. kesäkuuta. Tuolloin tutustuttiin SAFAn nimeämien tuomareiden johdolla kilpailuehdotuksiin, keskusteltiin niiden teemoista ja sovittiin tuomarointiprosessin etenemisestä ja työskentelytavoista. 

Ideakilpailu käydään Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kilpailusääntöjen mukaan. Tuomaristo koostuu Ylöjärven kaupungin viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä sekä Suomen Arkkitehtiliiton nimeämistä ammattituomareista. 

Kilpailulla etsitään luovia ratkaisuja elinvoimaisen ja elävän kaupunkitilan kehittämiseen kasvavassa kaupungissa. Kilpailun tuloksia on tarkoitus hyödyntää jatkosuunnittelun ja asemakaavamuutosten pohjana. 

Kilpailualue sijoittuu Ylöjärven ydinkeskustaan Kirkonseudulle, Kuruntien ja Asemantien varteen. Kilpailualue kattaa Leijapuiston, kaupungintalon lähialueen ja pääradan varren. 

Lisätietoja

Kilpailuehdotukset katsovissa ja kommentoitavissa

Kilpailukone-sivusto (infoa osallistujille)

Ylöjärven kaupunki: Keskustan ideakilpailu (yleistä tietoa)

Karttakuva kilpailualueesta (jpg)

Yhteydenotot

Satu Sarjala, kilpailusihteeri, arkkitehti
p. 044 551 4840, etunimi.sukunimi@sitowise.com