Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvi – kasvua painottava rohkea edelläkävijä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Ylöjärvelle strategian vuosiksi 2022-2032

​​​​​Ylöjärven kaupunginvaltuusto päätti Ylöjärven uudesta kaupunkistrategiasta kokouksessaan 4.4.2022. Uusi kaupunkistrategia ulottuu vuoteen 2032 asti. Se kiteyttää edelleen, edellisen strategian tapaan kaupungin visioksi eli tahdoksi ja tavoitteeksi ”Ylöjärvi – rohkea edelläkävijä”.

Ylöjärvi rakentaa elinvoimaa vahvaan kasvuun pohjautuen. Puhdas ympäristö, laadukkaat palvelut ja monipuolinen yrityskanta ovat tulevaisuuden elinvoiman kulmakiviä, joita viestintä ja vahvistuva markkinointi tukevat. Liikennejärjestelmää ja joukkoliikennettä kehitetään, ja Ylöjärvi osallistuu raitiotien seudulliseen laajentamiseen. Asukkaiden hyvinvointia parannetaan yhdessä heidän kanssaan. Ylöjärvi on aktiivinen toimija seudullisissa ja ylikunnallisissa yhteistyöverkostoissa.

Arvot ohjaavat kaikkea kaupungin ja sen työntekijöiden toimintaa, ja ne säilyivät ennallaan strategiapäivityksen yhteydessä. Arvot ovat vastuullisuus, kehitysrohkeus, oikeudenmukaisuus ja  turvallisuus.

Kaupungin toimintaa tarkastellaan strategiassa kolmen eri roolin kautta, jotka ovat

  • elinvoimarooli
  • sivistys- ja hyvinvointirooli
  • yhteisö- ja demokratiarooli.

​Kunkin roolin tavoitetta tarkennetaan strategiakärkien avulla. Strategiassa asetettuja tavoitteita toteutetaan osana vuosittain hyväksyttävää talousarviota.

Valtuustokäsittelyssä tehtiin useita muutosehdotuksia teksteihin. Niistä äänestettiin, mutta pohjaesitys ei muuttunut. Valtuusto hyväksyi ilman äänestystä yksimielisesti muutoksen elinvoimaroolin 5. strategiakärjen otsikkoon, joka muutettiin muotoon ”Vetovoimainen kaupunki” (ei ”Vetovoimainen kaupunkikuva”). Lopullinen, korjattu tiedostoversio julkaistaan pian.

Kaupunkistrategia on ylin kaupungin toimintaa, valintoja ja tulevaisuuden suunnittelua ohjaava asiakirja. Strategiatyö käynnistyi syksyllä 2021, ja asukkailla ja henkilöstöllä oli mahdollisuus vaikuttaa asiakirjan sisältöön.

Lisätietoja: