Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Koulutuskeskus Valon laajentamishanke etenee

Koulutuskeskus Valon laajentamiseen tähtäävä LisäValo-hanke on edennyt tarve- ja hankesuunnitelmien laatimisvaiheeseen. 

Ylöjärven kasvatus- ja opetuslautakunta sekä tekninen lautakunta hyväksyivät osaltaan LisäValo-hankkeen etenemisen marraskuun kokouksissaan.

LisäValon tavoitteena on kehittää koulutuskeskus Valon toimintaa sisällöllisesti sekä laajentaa koulutuskeskuksen rakennusta.

Uudisrakennuksen laajuus on noin 2000 neliötä. Lisäksi tarkoitus on toteuttaa joitakin tilamuutoksia, esimerkiksi Valon nykyistä ruokasalia laajennettaisiin siirtämällä oppilaitoskirjasto LisäValoon. Hankkeen tarkentunut, joskin vielä alustava kustannusarvio on reilut 8 miljoonaa euroa.

Tavoitteena on, että tarve- ja hankesuunnitelmat hyväksytään alkuvuodesta 2024, minkä jälkeen olisi kilpailutuksen vuoro. Rakentaminen alkaisi keväällä 2025. Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, toiminta uusissa tiloissa käynnistyy elokuussa 2026.

Ylöjärven kaupunki on hankkeessa käyttäjän roolissa ja uusien tilojen päävuokraaja. Hankkeen rakennuttaja on Tampereen Tilapalvelut ja hankkeen omistaja on Tredu-Kiinteistöt Oy.

LisäValo-hankkeella halutaan vastata elinkeinoelämän työvoimatarpeisiin lisäämällä toisen asteen koulutustarjontaa voimakkaasti kasvavalla Tampereen kaupunkiseudulla. Hankkeen myötä Ylöjärven lukion aloituspaikkoja lisätään 40 opiskelijalla. Lisäys toteutetaan siten, että lukioon luodaan yleislinjan ja yrittäjyyslinjan rinnalle kokonaan uusi teknologian painotuslinja.

Koulutuskeskus Valo sijaitsee Ylöjärven keskustassa Vaasantien varressa (Pallotie 5).  Valossa toimivat sekä Ylöjärven lukio että Tredu.

Kasvatus- ja opetuslautakunta 21.11.2023 

Tekninen lautakunta 22.11.2023

Lisätietoja:

Sivistysjohtaja Matti Hursti, p. 050 680 67, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi