Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Läntinen linjasto 2024 -suunnitelman toiseen luonnokseen odotetaan palautteita

Tampereen seudun joukkoliikenteen läntisen alueen linjastouudistuksen toinen luonnos on julkaistu. Uudesta luonnoksesta voi antaa palautetta Nysselle syksyn ajan. Länsi-Tampereen ja Ylöjärven kattavassa linjastoluonnoksessa on otettu huomioon ensimmäiseen luonnokseen saadut sadat palautteet. 

Linjastouudistuksen tavoitteena on yhdistää Nyssen läntisen alueen bussi- ja ratikkaliikenne yhtenäiseksi kokonaisuudeksi sekä päivittää alueen palvelu suunnitellun palvelutason mukaiseksi. Kaikki muutokset eivät liity uudella reitillä aloittavaan ratikkaan, vaan osa muutoksista kehittää alueellista bussipalvelua. 

Ensimmäinen linjastoluonnos julkaistiin kesäkuussa 2022, ja se sai lähes 800 palautetta. Toinen linjastoluonnos on suunniteltu näitä palautteita hyödyntäen. Molempien luonnosten pohjana ovat myös Nyssen keväällä 2022 toteuttama liikkumiskysely, alueelliset matkustajamäärät, joukkoliikenteen palvelutasomäärittely vuodelle 2022–2025 sekä joukkoliikennelautakunnassa linjatut suunnitteluperiaatteet.   

”Toisessa linjastoluonnoksessa on pyritty huomioimaan mahdollisimman monen matkustajan palautteet. Kaikkia yksittäisiä toiveita ei valitettavasti voida toteuttaa, sillä joukkoliikennettä suunnitellaan sananmukaisesti joukoille. Suunnittelussa on huomioitava aina joukkoliikennejärjestelmän toimiva ja joukkoja palveleva kokonaisuus”, joukkoliikenteen suunnittelija Leena Huhtala sanoo.  

Palautetta uuteen linjastoluonnokseen voi antaa syys-marraskuun ajan Nyssen verkkosivuilla ja selainpohjaisessa karttapalvelussa. Palautteiden pohjalta tehdään ensimmäinen varsinainen linjastosuunnitelma, joka julkaistaan loppuvuodesta 2022. Läntinen linjasto 2024 -suunnitelma toteutetaan alkavan ratikkaliikenteen rinnalla portaittain. 

Näin voit antaa palautetta 

Palautetta voi antaa syys-marraskuun ajan Nyssen verkkosivuilla ja karttapalvelussa. Suorat linkit linjastoluonnokseen ja palautesivuille on koottu osoitteessa nysse.fi/linjasto2024.  

Toinen linjastoluonnos on nähtävillä selainpohjaisessa karttapalvelussa. Kaikkia luonnoksessa näkyviä pysäkkejä ei välttämättä näy vielä katukuvassa, myös aikataulut ovat alustavia. Karttapalvelu toimii parhaiten yleisimmillä selaimilla ja isoilla näytöillä.

Linjastoluonnoksesta voi tulla myös keskustelemaan Nyssen järjestämiin asukastilaisuuksiin. Tilaisuudet järjestetään lokakuun aikana ja niistä tiedotetaan erikseen. Asukastilaisuus tullaan järjestämään myös Ylöjärvellä.   

Vyöhykemalli selvityksessä 

Linjastosuunnittelun lisäksi Nysse on käynnistänyt vyöhykemalliselvityksen, jossa tarkastellaan erilaisten vyöhykemallien vaikutuksia asiakkaiden arkeen sekä vyöhykkeiden taloudellisia vaikutuksia joukkoliikenteeseen. 

Vyöhykemalli tullee joukkoliikennelautakunnan päätettäväksi loppuvuodesta 2022.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse