Hyppää sisältöön

Lapsille kirjastoista

Ylöjärven kirjaston kaikki toimipisteet palvelevat monin tavoin Ylöjärven lapsirikasta kaupunkia.

Pääkirjasto Leijassa, Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa sekä kirjastoauto Repussa on kaikissa runsaat ja monipuoliset osastot lapsille ja nuorille.
Löytyy lukemista, tietoa ja tarinoita myös vierailla kielillä. On elokuvia, konsolipelejä ja lautapelejä sekä lasten- ja nuortenlehtiä.

Lapsiperheitä palvellaan lainattavan kokoelman lisäksi tarjoamalla satutunteja, lukukoiratoimintaa ja nukketeatteria. PIKI-sivustoilta löytyy myös Kirjatin suosittelemia kirjalistoja yhteisiin lukuhetkiin nimellä Perhelukudiplomit.

Neuvoloiden ja päiväkotien kanssa kirjasto tekee säännöllisesti yhteistyötä. Päiväkodit vierailevat alueensa kirjastossa ja kirjastoauto Reppu vierailee päiväkodeilla talvikaudella viikoittain.

Kouluyhteistyö Ylöjärven koulujen kanssa on säännöllistä. 2.-, 4.- ja 7.-luokkalaiset vierailevat opettajineen kirjastossa saamassa tiedonhaun opastusta. Myös kirjavinkkarit vierailevat kouluilla ja Reppu kiertää myös aamupäivisin koulujen pihassa. 

Satutunnit ovat yksi kirjastojen lukemisen edistämisen kulmakivistä. Satutunteja tai satutuokioita järjestetään kaikissa Ylöjärven kirjastoissa, Leijassa, Kurusssa ja Viljakkalassa. Päiväkotiryhmille räätälöidään omia satutuokioita tarpeen mukaan.

Satutunnit Leijassa syksyllä 2021:

  • alkavat ke 1.9.21 klo 10 - 10.30.
  • enää ei tarvitse ilmoittautua (29.9.21)
  • Tervetuloa mukaan

Satutunnit Viljakkalan kirjastossa:

  • maanantaina 20.9.21 klo 17.30
  • seuraavat kerrat samaan kellonaikaan maanantaisin 11.10., 15.11. ja 13.12. Tervetuloa!

Ylöjärven kirjaston lukudiplomit on juuri syksyllä 2020 uusittu.

Alakoulun lukudiplomit löytyvät täältä

Päivitetty: 30.9.2021