Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Operaatio Pirkanmaa hakee Kulttuuritempauksia avoimella haulla Pirkanmaan kuntiin

Kulttuuripääkaupunkihaun työtä jatkava Operaatio Pirkanmaa mahdollistaa vuosina 2022–2024 lukuisia haun aikana suunniteltuja kulttuuriohjelmia. Nyt avataan ensimmäinen haku uusille kulttuurisisällöille. Avoimen haun kautta mahdollistetaan yli 60 kulttuuritempauksen järjestäminen Pirkanmaalla elokuusta joulukuuhun 2022.

Operaatio Pirkanmaan Kulttuuritempaukset ovat pääsymaksuttomia, kaikille avoimia esityksiä, osallistavia työpajoja sekä eri taiteenlajien toteutuksia Tampereella ja muualla Pirkanmaalla. Niiden avulla halutaan lisätä kulttuurin kohtaamista alueen asukkaiden arjessa ja mahdollistaa kulttuurin ammattilaisten valmiiksi suunniteltujen ideoiden tai teosten toteutuksia uusissa ympäristöissä.

– Korona-aikana monen taiteen ammattilaisen suunnitelmat ovat peruuntuneet ja valmiiksi ideoidut tai harjoitellut teokset eivät ole koskaan nähneet päivänvaloa. Kulttuuritempaukset ovat yksi keino tuoda näitä teoksia tai osia niistä yleisön nähtäville, toteaa Operaatio Pirkanmaan projektipäällikkö Ilona Kyykoski.

Mukaan valitaan Pirkanmaan alueella ammattimaisesti toimivien kulttuurialan yhdistysten, yritysten, työryhmien ja yksittäisten taiteilijoiden ehdotuksia, joilla on laskutusmahdollisuus. Tempaus voi olla esimerkiksi esitys, esityssarja, työpaja, pieni tapahtuma, performanssi tai ympäristötaideteos.

Tempauksia haetaan kolmessa eri kokoluokassa. Valittaville maksetaan toteutuksesta 1 500, 4 500 tai 9 000 euroa laskua vastaan. Yhteensä hakuun on varattu lähes 200 000 euroa. Toteutettavat tempaukset valitsee Pirkanmaan kuntien kulttuurivastaavien verkosto. Haku on auki 2.6.2022 asti.

Hakuohjeet ja hakulomake Operaatio Pirkanmaan sivuilla.

Tiedote on julkaistu Operaatio Pirkanmaan sivuilla 13.5.2022.