Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Pyörätuolitanssit Urheilutalolla su 3.12. – Maksuton pikakurssi lajin alkeisiin kaikille kiinnostuneille

Ylöjärven liikuntapalvelut järjestää YK:n kansainvälisen vammaisten päivän kunniaksi kaikille kuntalaisille avoimen Pyörätuolitanssi-tapahtuman Ylöjärven urheilutalolla sunnuntaina 3.12.2023 klo 13.00-16.00.

Pyörätuolitanssitapahtumassa pääsee kokeilemaan pyörätuolitanssia maksutta asiantuntevan ohjaajan, Aila Peräjoen, opastamana. Paikalla on myös tanssijoita Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry:stä näyttämässä mallia. 

Pyörätuolitanssi soveltuu kaikille, joilla tavallinen pystytanssi syystä tai toisesta ei onnistu. Osallistujan ei tarvitse olla itse pysyvästi pyörätuolia käyttävä. Opastusta annetaan sekä tuolilaisille että pystytanssijoille. Tanssia voi yksin, parin /avustajan kanssa tai toisen tuolilaisen kanssa. Pyörätuolitanssi soveltuu myös sähköpyörätuolia käyttävälle.

Tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla erityisesti tanssiin soveltuvia tuoleja. Tällöin mukaan on hyvä varata oma istuintyyny.

Tanssin lisäksi tapahtuman aikana voi kokeilla apuvälinerataa. Apuvälinerata tarjoaa vinkkejä sujuvampaan ja turvallisempaan liikkumiseen sekä avustamiseen. Opastukset apuvälineradalla järjestetään klo 14 ja klo 15. Muina aikoina kokeilumahdollisuus pareittain omatoimisesti. Apuvälineradalla voivat harjoitella myös rollaattorilla liikkuvat sekä toista henkilöä liikkumisessa avustavat. Järjestämme myös esteettömyysvisan, johon vastaamalla voi saada pienen palkinnon.

Tapahtuma alkaa kello 13.00 ja paikalle voi saapua klo 12 alkaen. Suosittelemmekin varaamaan aikaa saapumiseen. Kulku tapahtumaan keilahallin puoleiselta alaovelta tai urheilutalon pääoven kautta.

Lisätietoja tapahtumasta ja erityisesti pyörätuolitanssista voi kysyä pyörätuolitanssin ohjaaja Aila Peräjoelta, p. 040 7395 255.

Tervetuloa mukaan kaikki aiheesta kiinnostuneet!

(Uutista päivitetty 28.11.23)