Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Räikän alue täydentynee pian uudella kerrostalolla

Räikän alue Ylöjärven keskustassa saa uusia asukkaita, kun Räikänhelman kortteli Loilantien ja Kuruntien välissä alkaa rakentua. Tonttikauppakirjat Ylöjärven kaupungin ja kahden asunto-osakeyhtiön välillä on juuri allekirjoitettu.

Räikänhelma 85 -nimiseen kortteliin on suunniteltu kahta kerrostaloa. Kohteet rakentaa Peab Oy, joka on jo aiemmin rakentanut viereiseen kortteliin kaksi kerrostaloa.

Räikänhelma 85 -korttelin ensimmäisen talon, As Oy Allegron, ennakkomarkkinointi alkaa maaliskuussa.

– Toivottavasti kiinnostusta löytyy riittävästi. Meillä on valmius aloittaa rakennustyöt jo kesällä, kertovat yksikönjohtaja Kalle Kulmala ja projektipäällikkö Jukka Heineman Peabilta.

– As Oy Allegro on luonnollinen jatkumo alueelle jo aiemmin rakennetuille kohteille. Hienoa nähdä kuinka Räikän alue kehittyy kaupungintalon ja monipuolisen Räikänpuiston välittömään ympäristöön.

Peab markkinoi asuntoyhtiötä erityisesti loistavalla sijainnilla. Räikän alueella kaikki on lähellä: palvelut, julkinen liikenne, jopa uimaranta ja talviuintipaikka. Yhtiöön tulee 50 erikokoista asuntoa. Isohkoja, reilun 80 neliön asuntoja on paljon.

Mikäli asuntojen varaus ja rakennustyöt sujuvat suunnitellusti, As Oy Allegro valmistuu noin 1,5 vuoden kuluttua rakentamisen aloittamisesta. Korttelin toisen talon, As Oy Preston, rakentamisen ajankohdasta Peab päättää myöhemmin.

Ylöjärven kaupunki panostaa vahvaan mutta hallittuun kasvuun tulevina vuosina. Kaupunki on juuri käynnistämässä ideakilpailun keskusta-alueen kehittämiseksi yhteistyössä Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa. Räikän alue sivuaa kilpailualuetta kaupungin paraatipaikalla.

– Ideakilpailu on merkittävä koko kaupungille. Odotamme raikkaita ja korkeatasoisia ratkaisuja jatkosuunnittelun tueksi tuleville vuosille, kiteyttää Ylöjärven kaupungin kaavoituspäällikkö Esko Hyytinen.

Räikänhelma 85 -korttelin rakentamisen aloittaminen viivästyi tonttien myyntipäätöksestä aikanaan tehdyn valituksen takia. Korkein hallinto-oikeus antoi valitukseen ratkaisunsa 16.2.2023. KHO hylkäsi valituslupahakemuksen.

Räikän alue -sivu


Kuva: Havainnekuva As Oy Allegron julkisivusta Kuruntielle päin. Peab Oy.