Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Repe, Romu ja Riepu aloittavat kierroksensa Ylöjärvellä 18.4.

Pirkanmaan Jätehuollon Repe, Romu ja Riepu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet sekä poistotekstiilit. Autot kiertävät Ylöjärvellä 18.4.-27.4.2023. Vuoden 2023 aikana autot pysähtyvät 17 kunnan alueella.

Keräysautojen kyytiin kelpaavat jätteet kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet miten keräyspaikalla toimitaan.

93 000 kiloa metallia

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää (Ylöjärvi 7) ja 5314 asiakasta (Ylöjärvi 318). Koko 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin noin 55 000 kg (Ylöjärvi 2700 kg) kodin vaarallisia jätteitä ja 93 000 kg (Ylöjärvi 3700 kg) metalleja.

Kodin vaarallisia jätteitä ovat muun muassa akut, öljyt, maalit ja erilaiset kemikaalit. Osa vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden materiaalista kierrätetään ja vaaralliset ainesosat käsitellään haitattomaan muotoon. Metallit sulatetaan ja käytetään uusien metallituotteiden raaka-aineena.

Poistotekstiilejä kertyi viime vuoden kierroksella 2240 kg koko alueelta. Poistotekstiiliin kuuluvat rikkinäiset ja muuten huonot, mutta kuitenkin puhtaat ja kuivat tekstiilit kuten housut, hameet, paidat ja takit sekä kodintekstiilit. Keräykseen voi tuoda kaksi muovikassillista poistotekstiiliä kerrallaan. Kerätystä poistotekstiilistä jalostetaan mekaanisesti kierrätyskuitua, jota yritykset voivat käyttää tuotteidensa raaka-aineena. Lisätietoa löytyy verkosta: https://pjhoy.fi/poistotekstiilit/

Repe & Romu & Riepu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Repe & Romu & Riepu verkossa

Repen & Romun & Rievun kierroksen aikataulu Ylöjärvellä

Lisätietoja:

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
kuljetussuunnittelija Kari Uusitalo
p. 0457 8841057