Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Vuorentaustan koulun laajennusosan rakentaminen alkaa

Vuorentaustan koulun Tornitien toimipisteen laajennusosan rakentaminen alkaa elokuussa. Laajennus rakennetaan nykyisen, myöhemmin saneerattavan yläkoulurakennuksen yhteyteen.

Jos hanke etenee suunnitellusti, rakennustyöt valmistuvat loppuvuodesta 2024 ja ensimmäinen lukukausi alkaa laajennusosassa alkuvuodesta 2025. Laajennusosan suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Urakkasopimus allekirjoitettiin 8.8.2023.

Laajennusosaan tulee yleisopetustilat vuosiluokkien 5–6 oppilaille. Lisäksi uuteen koulurakennukseen tulee taide- ja taitoaineiden tilat musiikille, kuvataiteelle, käsityön pehmeille materiaaleille ja liikunnalle. Vuorentaustan koulussa järjestetään musiikkipainotteista opetusta, ja laajennusosaan tulee kolme erillistä musiikkiopetuksen tilaa.

Kullekin luokalle tulee omat kotiluokkansa, mutta tiloja on mahdollista muunnella ja yhdistellä isomman avoimen oppimisympäristön luomiseksi. Lisäksi luokkien käytössä on myös pienryhmätiloja.

Kaksikerroksinen laajennusosa on laajuudeltaan noin 2 080 bruttoneliötä. Kustannusarvio on noin 7,5 miljoonaa euroa.

Laajennusosasta tulee A-energialuokkaa, ja siinä tähdätään pieneen E-lukuun. Lisäksi laajennusosassa käytetään uusiutuvia energialähteitä: rakennus lämpiää puupelleteillä ja sen katolle asennetaan aurinkopaneelijärjestelmä.

Koulutyö nykyisessä koulurakennuksessa jatkuu normaalisti laajennusosan rakentamisen ajan. Laajennustyömaa rajataan koulun käytössä olevista alueista. Rakennusten liitoskohta vaatii jonkin verran yhteensovittamista ja väliaikaisjärjestelyitä.

Vuorentaustan koulu toimii kahdessa eri toimipisteessä, yläkoululaiset opiskelevat Tornitiellä ja alakoululaiset Välimäenkujalla. Yläluokkien koulutalo on valmistunut vuonna 1995. Sen saneeraus ajoittuu tämänhetkisen suunnitelman mukaan vuosille 2025-2027.

Vuorentaustan koulun sivut


Laajennusosa sulautuu arkkitehtuuriltaan nykyiseen koulurakennukseen. (Havainnekuvat Rakennusliike Lapti Oy)