Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Yhteiskäyttöön tarkoitettu sähköauto saapui Ylöjärvelle – auto on kuntalaisten varattavissa 12.6. alkaen

Ylöjärven kaupunki on ottanut käyttöön yhteiskäyttöauton, joka tulee kuntalaisten varattavaksi maanantaina 12.6. Täyssähköinen ja automaattivaihteinen Volkswagen ID4 sijaitsee kaupungintalon pysäköintialueella Räikänpuiston laidassa, osoitteessa Kuruntie 14. Pysäköintialueelle on rakennettu autolle latauspiste.

Päiväsaikaan auto on tarkoitettu kaupungin työntekijöiden työajoon klo 7-16. Iltaisin ja viikonloppuisin myös kuntalaiset voivat vuokrata autoa vapaasti käyttöönsä.

Auton operoinnista vastaa Omago, joka omistaa auton ja vastaa sen huolloista, siisteydestä, vakuutuksista ja käyttösovelluksesta. Varaukset ja autonovien avaukset hoituvat Omagon mobiilisovelluksen kautta.

– Yhteiskäyttösähköauto on osa kaupungin ilmastotyötä, jolla halutaan edistää vähäpäästöisiä kulkutapoja. Samalla auto on viesti siitä, että Ylöjärven kaupungilla on hyvä työskennellä, eikä välttämättä tarvitse omistaa autoa, vaikka työssä autoa tarvitsisikin, Ylöjärven kaupungin kehitysjohtaja Sari Soini sanoo.

Auto varataan sovelluksella

Auton varaaminen tapahtuu Omago-sovelluksella, jonka voi ladata maksutta sovelluskaupasta. Rekisteröitymisen ja käyttäjätilin jälkeen sovellukseen tulee syöttää liittymiskoodi, jolla pääset käyttämään Ylöjärven yhteiskäyttöautoa. Ylöjärven koodi on YLOJARVI.

Omago hyväksyy rekisteröitymisen viimeistään yhden arkipäivän kuluttua. Jos tarvitset nopeamman hyväksynnän, ole yhteydessä Omagon asiakaspalveluun (p. 020 127 7799).

Auton käyttäminen maksaa 8 euroa/tunti tai 60 euroa/vuorokausi. Jos varaus kestää yli vuorokauden, tuntihinta on toisella vuorokaudella 2,5 euroa. Tien päällä lataukset maksetaan itse. Auto tulee laittaa kotipistokkeessa lataukseen jokaisen ajokerran jälkeen.

Lataus aktivoidaan autosta löytyvällä avaimenperätägillä. Kytke kaapeli autoon ja latausasemaan, lue avaimenperä latausaseman näytön alapuolella olevassa lukukohdassa ja tarkista, että auton päässä latausjohdon vieressä syttyy vihreä valo.

Ohje sovellukseen liittymiseen ja auton käyttöönottoon (pdf)

Tutustu tarkempiin vuokraus- ja käyttöohjeisiin Omagon verkkosivuilla. Voit myös katsoa alla olevan videon sovelluksen käytöstä. Jos video ei näy, se löytyy YouTubesta tämän linkin takaa.

Volkswagen ID4 on tilava ja korkean maavaran ansiosta se sopii ajoon monenlaisessa maastossa. Auton toimintasäde täydellä akulla on noin 400 kilometriä. Väriltään auto on liikenteessä hyvin erottuva keltainen.

Katso alla oleva video kyseisen auton käytöstä. Jos video ei näy, se löytyy YouTubesta tämän linkin takaa.

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Sari Soini, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, p. 041 731 3214

Teknisissä asioissa auttaa Omagon asiakaspalvelu, asiakaspalvelu@omago.fi, p. 020 127 7799