Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Yli neljän hehtaarin kokoinen vanha tehdashalli Ylöjärvellä osoittautui kannattavaksi sijoitukseksi

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy

Pilkington Automotive sulki tehtaansa Ylöjärvellä vuonna 2013 ja 45 000 neliön tehdaskiinteistö uhkasi jäädä tyhjäksi. Avant Tecnon toimitusjohtaja Risto Käkelä otti harkitun riskin ostaessaan naapurikiinteistönsä ja tänä päivänä vanha autolasitehdas pursuaa yrityksiä ja uutta elämää.

Teollisuuskiinteistöjen tyhjeneminen on arkipäivää ympäri Suomea, mutta Ylöjärveltä löytyy myös päinvastainen esimerkki. Avant Tecnon toimitusjohtaja Risto Käkelä tarvitsi yrityksensä kasvuun tilaa ja naapurissa sitä sattui olemaan. Auton tuulilaseja valmistava Pilkington Automotive lakkautti Ylöjärven tehtaansa vuonna 2013 ja tyhjäksi jäi 45 000 neliötä 1960-luvulla alkunsa saanutta tehdashallia. Käkelä osti kiinteistön vuonna 2015 ja otti siitä osan yrityksensä käyttöön, loput hän laittoi vuokralle. Nyt, vuonna 2020 tila on täynnä yrityksiä, harrastajia ja varastotilan vuokraajia.

Rohkea sijoitus mietitytti alkuun Käkelää itseäänkin.

–  Neliöiden määrä hirvitti ostovaiheessa, mutta liikevaihto on kasvanut ripeämmin kuin uskoimme ja tilaa on tarvittu omaan tarpeeseen enemmän kuin osasimme kuvitellakaan. Nyt olemme kauhistelleet tilannetta, että mitä jos ei olisi ostettu, Käkelä kommentoi.

Tehdaskiinteistössä toimii 18 eri yritystä ja Avant Tecnon ulkopuolisia työntekijöitä on noin 70. Kaikkiaan alueen kiinteistöissä työskentelee noin 350 henkilöä. Toiminnan lisäännyttyä alueen yritysten välinen yhteistyö ja verkostoituminen on vilkastunut. Sisälogistiikan asiantuntijayritys Intologin myyntijohtaja Tommi Palonen pitää toimipaikkaa hyvin onnistuneena:

–  Muista vuokralaisista on tullut meidän asiakkaitamme; Ylöjärvi on meille muutenkin vahva alue. Tällaisessa bisneksessä sijainti on tärkeä ja tässä se on loistava. Ylöjärvi kokonaisuudessaan on yritysmyönteisestä seutua.

Vuokralaiset ovat löytyneet pitkälti verkostojen kautta. Risto Käkelä mainitsee yhtenä toimivana yhteistyötahona Ylöjärven kaupungin elinkeinoyhtiön. Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki toteaa vaiheittain rakentuneen, uudenlaisen yrityspuiston olevan hieno osoitus alueen vetovoimasta.

–  On ollut hienoa seurata, miten tämän kokoluokan teollisuuskiinteistö on herännyt uudelleen eloon Avant Tecnon ja sen omistajien toimien myötä. Mieltä lämmittää erityisesti se, että yritykset haluavat investoida nimenomaan Ylöjärvelle ja näkevät paikkakunnassa vahvaa tulevaisuuden potentiaalia, niin kiinteistöinvestointien kuin osaavan työvoimankin suhteen.

Avant Tecnon Yrityskylä sijaitsee Soppeenmäen teollisuusalueella Ylöjärven keskustan tuntumassa.

Lisätietoja