Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärveläisiä kutsutaan mukaan talouden suunnitteluun – mihin sinä käyttäisit 50 000 euroa?

Ylöjärven kaupungilla kokeillaan vuonna 2023 ensimmäistä kertaa osallistuvaa budjetointia. Kaupungin talousarvioon on varattu 50 000 euroa, jonka käyttökohteista päättävät ylöjärveläiset suoraan itse.

Hyvinvointilautakunta käsittelee 14.2.2023 kokouksessaan osallistuvan budjetoinnin käynnistämistä. Tarkoituksena on, että kevään 2023 aikana ylöjärveläiset ideoivat, suunnittelevat ja äänestämällä päättävät, miten 50 000 euroa käytetään.

Näin ylöjärveläisten osallistuva budjetointi toimii käytännössä:

  • Ideoiden keräys: kuntalaiset ehdottavat ideoita yhteisöllisen ilmapiirin vahvistamiseksi ja rahan käyttökohteiksi.
  • Jatkokehitys: ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi kaupungin työntekijöiden ja eri toimijoiden kanssa.
  • Äänestys: ylöjärveläiset päättävät toteutettavat kohteet äänestämällä.
  • Toteutus: toteutetaan eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 50 000 euron budjettiin ja ovat toteutettavissa kuluvan vuoden aikana.

​​​​​Lisätietoja osallistuvasta budjetoinnista ja sen toteutuksesta on tulossa Ylöjärven kaupungin Osallistu ja vaikuta -sivustolle hyvinvointilautakunnan kokouksen jälkeen ja kirjastojen ilmoitustauluille. Lisäksi kaupungin työntekijät vierailevat erilaisissa kokoontumispaikoissa ja kertovat lisää osallistuvasta budjetoinnista.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä ylöjärveläisten vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhteistä keskustelua.

Osallistuva budjetointi on Suomessa ja kansainvälisesti vahvistuva toimintatapa. 

Lisätietoja

Hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, p. 044 4811471