Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvellä kerätään keväällä ja kesällä tietoa teiden kunnosta ja vieraslajeista mobiilipelin avulla

Ylöjärvellä kokeillaan keväällä joukkoistamista uutena tapana kerätä tietoa teiden kunnosta ja vieraslajeista. Ylöjärveläiset voivat osallistua joukkoistamistempaukseen Crowdsorsa-mobiilipeliä pelaamalla – ja ansaita samalla hieman rahaa. Crowdsorsa-pelien ideana on kuvata tai videoida ympäristössä esiintyviä asioita. Ylöjärven kohdalla pelaajat videoivat vieraslajeja ja katuja kahdessa eri mobiilipelissä myöhemmin keväällä.

Vieraslajikartoituspelissä karttaan merkitään löydettyjä vieraslajeja. Teiden kuntokartoituspelissä Ylöjärven kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota.

Kustakin vieraslajihavainnosta maksetaan yhden euron palkkio. Hedelmiä ja marjoja on kerättävissä keskimäärin neljän euron arvosta kilometriä kohti. Palkkio maksetaan osallistujan pankkitilille.

Teiden kunnon kartoitus alkaa Ylöjärvellä ensin, lauantaina 20.5. klo 10. Tiedotamme pelaamisesta tarkemmin lähempänä alkamisajankohtaa.

– Odotamme, että kartoituksen myötä meillä on käytettävissämme ja helpommin saavutettavissa tarkempaa ja ajantasaisempaa tietoa koko kaupungin katuverkon kuntotasosta kuin koskaan aiemmin. Samalla on ollut hienoa olla edelläkävijänä mukana projektissa ja osallistaa kuntalaisia aivan uudella tavalla, toteaa Ylöjärven kaupungin kunnossapitopäällikkö Jari Koskinen.

Vieraslajien torjunta alkaa hieman myöhemmin, touko-kesäkuun vaihteessa, kun kasvit alkavat kukkia ja ovat helposti tunnistettavissa. Tunnistettavia kasveja ovat lupiinit, kurtturuusut, jättiputket ja jättipalsamit. Vieraslajien kitkentätempaus alkaa omana tehtävänään viikkoa myöhemmin.

– Kaupungin omat resurssit eivät riitä kartoittamaan ja torjumaan vieraslajiesiintymiä. On hienoa saada osallistettua asukkaat mukaan yhteiseen peliin, tärkeän asian puolesta, sanoo Ylöjärven kaupungin vihertyönjohtaja Jutta Kauttoon.

Tiedotamme molemmista joukkoistamistempauksista myöhemmin lisää. Odotellessa voi ladata Crowdsorsa-pelin valmiiksi puhelimeen, mutta pelaaminen alkaa Ylöjärvellä vasta myöhemmin.

Crowdsorsan nettisivut >

Kuva: Crowdsorsa