Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärvelle tulossa Prisma, kaavoitusta ollaan käynnistämässä

Pirkanmaan Osuuskauppa ja Ylöjärven kaupunki

Pirkanmaan Osuuskauppa selvittää parhaillaan Prisma-hankkeen edellytyksiä yhdessä Ylöjärven kaupungin kanssa. Parhaimmillaan rakennustyöt voivat alkaa jo noin vuoden kuluttua. 

Prismaa on pyöritelty Ylöjärvelle selvästi yli kymmenen vuoden ajan. Markkina on kuitenkin ollut tähän saakka Prisman hypermarket-konseptille liian pieni, eikä hanketta ole kiinnostuksesta huolimatta päästy edistämään. Tarpeisiin on sen sijaan pyritty vastaamaan esimerkiksi laajentamalla S-marketia.

S-marketin laajentaminen toimii lähtökohtana myös uudelle Prisma-hankkeelle, jota parhaillaan suunnitellaan. Laajennusosa toisi myymälän reilulla 5 000 lisäneliöllä Prisman konseptiin sopivaksi. Mallia Ylöjärven Prismalle näyttää muun muassa vastikään Pirkkalaan valmistunut kaima.

Pirkanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja Ville Jylhä on ollut tiiviisti mukana Ylöjärven Prisman taustatyössä:

– Olemme tutkineet alueen markkinaa ja havainneet siinä selvän Prisman mentävän aukon. Uuden yksikön sijaintia on pohdittu monelta kantilta, ja parhaimmaksi vaihtoehdoksi on osoittautunut nykyisen S-marketin laajennus.

– Ylöjärven Prisma-hanketta on viety aktiivisesti eteenpäin viimeisen reilun vuoden ajan ja nyt olemme iloksemme siinä vaiheessa, että pääsemme kertomaan hankkeesta yhdessä Pirkanmaan Osuuskaupan kanssa. Tulevan Prisman kaavoitusta ollaan käynnistämässä, minkä myötä hankkeen kokonaisuus ja yksityiskohdat tarkentuvat. Selvää on, että Ylöjärven Prisma-hanke tulee ohjaamaan Ylöjärven ostovoiman yhä paremmin omaan kaupunkiin. Hanke vie osaltaan Ylöjärven keskustan kehittämistä merkittävästi eteenpäin ja se on merkittävä piristysruiske Ylöjärven kaupallisille palveluille, sanoo Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki.

Prisma-kaavoituksen saadessa vihreää valoa Prismaa aletaan suunnitella yhdessä paikkakunnan asiakkaiden kanssa.

– Varmaa on vasta se, että panostamme ainakin valikoiman paikallisuuteen. Ylöjärvellä on paljon hienoja tuottajia, joiden kanssa haluamme ehdottomasti tehdä yhteistyötä, Ville Jylhä hymyilee.

Jos Prisma-hanke etenee toivotussa aikataulussa, avajaisia voidaan viettää vuodenvaihteen 2022–2023 tienoilla.

Ylöjärven S-marketille pystytetään kuitenkin jo joulukuun puolivälissä 2020 ruoan verkkokaupan noutolokerikko, johon ostokset voi tilata Lielahden Prisman valikoimasta.  

Ylöjärven kaupunginhallitus käsittelee Prisma-hankkeen edellyttämää asemakaavamuutoksen käynnistämistä 14.12.2020.

Lisätietoja:

  • Pirkanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja Ville Jylhä, etunimi.sukunimi@sok.fi, 010 76 70079
  • Ylöjärven Yrityspalvelu Oy, toimitusjohtaja Timo Isolähteenmäki, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi, 050 351 6507