Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven kaupungin museot avautuvat kesäkauteen

Ylöjärven kaupungin museoiden kesäaika alkaa. Ylöjärven museo Hietastentiellä on avannut ovensa yleisölle 16.5. Museo on avoinna aina 6.8. saakka tiistaista torstaihin ja lauantaista sunnuntaihin klo 11-16. Toukokuussa museossa vierailee useita koululaisryhmiä. Museo on suljettuna helatorstain ja juhannuksen. Poikkeusaukioloista, esimerkiksi kesätetatterin näytöksen vaikutuksesta sulkemisaikaan, tiedotetaan pääsääntöisesti museoiden sosiaalisen median kanavissa.

Kurun ulkomuseo, Vänrikki Stoolin tupa, Keihäslahden näyttelytalo ja Kurun koulumuseo avautuvat yleisölle 27.6. ja ovat avoinna 30.7. saakka tiistaista torstaihin ja lauantaista sunnuntaihin klo 11-16. Kurun museoalueen kesä alkaa kesäillan laulut -tapahtumalla 27.6. klo 18. Luvassa on menneiden vuosikymmenten iskelmäkappaleiden lauluilta. Tuleva kesä tarjoaa myös erilaista ohjelmaa lapsille, muun muassa lastenmusiikkiorkesteri Loiskis esiintyy 18.7. Kurun ulkomuseolla. 

Tutuiksi tulleita Haverin kaivosmuseon opastettuja kierroksia järjestetään tuttuun tapaan heinäkuun viikonloppuina. Kierrosten ajankohdat löytyvät verkkosivuiltamme

Uutuutena liikunnalliset tuokiot 

Ylöjärven kaupungin museoiden ohjelmatarjonnassa ovat tänä vuonnakin museoilla järjestettävät satujumpat, satutuokiot ja erilaiset työpajat. Kesän uutuutena on museoalueella järjestettävät erilaiset liikunnalliset tuokiot. 

Keskiviikkona 7.6. klo 18 Ylöjärven museolla nähdään sirkusta ja musiikkiteatteria esittävä teatteriryhmä Säilättäret esityksellään Läpi kesäillan valssin. Lasten museopäivää vietetään keskiviikkona 5.7. Tällöin Nukketeatteri Hupilainen esittää Lumottu metsämökki -esityksen Ylöjärven museolla klo 14 ja Kurussa klo 17. 

Kesäteatteria Ylöjärven museolla tuottaa vuoden harrastajateatteriksi 2022 valittu Tukkateatteri koko perheen lännenseikkailulla High Lake Cityn kultajahti. Lipputiedot ja esitysajat löytyvät Tukkateatterin omilta nettisivuilta. Ylöjärven museon kesä huipentuu ukrainalaisen kansanmusiikkiyhtye Jaroslavnan konserttiin torstaina 3.8. klo 18. Lisäksi saamme nauttia vielä kesäohjelmasta 31.8. klo 22 ulkoilmaelokuvan parissa, kun kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä esittää elokuvan Hirttämättömät. 

Lisätietoa museoiden esityksistä ja tapahtumista löytää seuraamalla Ylöjärven kaupungin tapahtumakalenteria ja Ylöjärven kaupungin museoiden sosiaalisen median päivityksiä.

Museoiden yhteystiedot ja aukioloajat

Ylöjärven kotiseutumuseo
Hietastentie 4, Ylöjärvi
Avoinna: 16.5.–7.8. ti-to ja la-su klo 11–16.
puh. 050 555 2634

Kurun ulkomuseo ja Vänrikki Stoolin tupa
Poikeluksentie 60, Kuru
Avoinna: 27.6.–30.7. ti-to ja la-su klo 11–16.
puh. 0500 742 698

Keihäslahden näyttelytalo ja Kurun koulumuseo
Myllymäentie 2, Kuru
Avoinna: 27.6.–30.7. ti-to ja la-su klo 11–16.
puh. 0500 742 698