Hyppää sisältöön

Ylöjärven kaupunki on mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa

27.10.2022 16:00
Kategoria: Asuminen ja ympäristö Yleiset
Paljaat sääret villasukissa.

Ylöjärven kaupunki säästää sähköä talvikaudella 2022-2023 erilaisilla toimenpiteillä. Yhtenä toimenpiteenä on huonelämpötilojen lasku yhdellä asteella kaupungin toimitiloissa, pois lukien hoitolaitokset. Yhden asteen laskemisella kaupunki on myös mukana valtakunnallisessa Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa.

Huonelämpötiloja lasketaan asteella 15.11.2022 ja lasku kestää 15.4.2023 asti. Päätöksen lämpötilojen laskemisesta teki tekninen lautakunta kokouksessaan 19.10. Lautakunta päätti myös muista toimenpiteistä, jotka toteutetaan, jos sähkökatkoja tulee tai niiden uhka on ilmeinen. Tällaisia toimenpiteitä ovat uimahallien saunojen käytön vähentäminen hiljaisina aikoina ja Tiuravuoren altaan väliaikainen käytöstä poistaminen.

Sähkön säästämisen taustalla on huoli sähköenergian riittävyydestä tulevalla talvikaudella huippukulutuksen aikoina. Ylöjärven kaupunki on jo pitkään kuulunut kuntien energiatehokkuussopimukseen. Kaupunki tekee suunnitelmallista työtä energian säästämiseksi ja energiatehokkuuden lisäämiseksi.

Jokainen voi osallistua energiansäästötalkoisiin. Säästövinkkejä löytyy esimerkiksi Astetta alemmas -kampanjasivulta.