Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven kesäretkeilijäksi 2022 valikoitui idearikas matkailualan opiskelija

”Hihkuin innosta nähdessäni kesäretkeilijän hakuilmoituksen ja päässäni alkoi saman tien loputon ideointi.” Näin kuvailee tuntojaan Sofia Ahvenainen, Ylöjärven kesäretkeilijä 2022. 

Sofia Ahvenainen, 25, valikoitui tehtävään yli 80 hakijan joukosta. 

– Odotan kesää, retkeilyä ja Ylöjärveä. Rakastan luonnossa liikkumista mutta myös verkostoituminen paikkakuntalaisten, matkailijoiden ja matkailuyrittäjien kanssa on tärkeää. 

Sofia Ahvenainen opiskelee matkailututkimusta Lapin yliopistossa Rovaniemellä ja viimeistelee parhaillaan pro gradu -tutkielmaansa kesäretkeilijälle luontevasta aiheesta eli Instagramista ja siellä rakentuvista matkakohteen mielikuvista. 

– Matkailuviestinnässä on tärkeää ottaa huomioon erilaiset ihmisryhmät ja esimerkiksi vastuullisuus. Mielessäni on jo monia teemoja, joista kesäretkeilijä voisi kertoa. 

Ylöjärven kesäretkeilijä aloittaa kolmen kuukauden työpestinsä toukokuun puolivälissä. Ensimmäinen työkeikka suuntautuu Ylöjärven markkinoille lauantaina 21.5., jolloin kesäretkeilijän voi tavata kaupungin markkinapisteessä. 

Kesäretkeilijän tehtävänä on tutustua Ylöjärven luonto- ja matkailukohteisiin sekä kertoa niistä kaupungin viestintäkanavissa, etenkin sosiaalisessa mediassa. Eniten sisältöä retkeilijä tuottaa Visit Ylöjärven Instagramiin (@visitylojarvi) ja nettisivuille visitylojarvi.fi, mutta mukaan retkille pääsee myös kaupungin Facebookin ja Instagramin (@ylojarvenkaupunki) kautta. 

– Viime kesän innoittamana päätimme palkata kesäretkeilijän myös täksi kesäksi. Ylöjärvellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että aiheita riittää varmasti – muutama on jo valmiina odottamassa ja otamme mielellämme vastaan myös uusia ideoita, kannustavat viestintäpäällikkö Tiina Helminen ja asiakkuuspäällikkö Tanja Vuori

Ylöjärven kaupunki ja kaupungin elinkeinoyhtiö Ylöjärven Yrityspalvelu Oy hakivat 8.-28. helmikuuta viestintätaitoista retkeilijää kesäksi 2022. Kyseessä oli toinen kerta, kun Ylöjärvi haki somettavaa kesäretkeilijää. Suomen ensimmäinen kunnan palkkaama kesäretkeilijä seikkaili Ylöjärvellä kesällä 2021. 

Lisätietoja: 

  • Asiakkuuspäällikkö Tanja Vuori, Ylöjärven Yrityspalvelu Oy, p. 050 437 1281, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
  • Viestintäpäällikkö Tiina Helminen, Ylöjärven kaupunki, p. 050 437 1247, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Henkilökuva
Sofia Ahvenainen retkeilee ympäri Ylöjärveä ja viestii kaupungin kanavilla kolme kuukautta touko-elokuussa 2022. Toisinaan Sofia starttaa liikenteeseen kuvassa näkyvällä Mökkibiilillä, pakettiautosta itse rakennetulla retkeilyautolla. Henkilökuvat Aarni Karjalainen.